Search
Close this search box.

Spletni goljufi spet na pohodu

Policisti so včeraj, 29. marca 2023, obravnavali spletno goljufijo. Ob tem znova opozarjajo, da bodite pri komunikaciji z neznanci še posebej pozorni.
Fotografija je simbolična

Na območju Policijske uprave Celje so včeraj, 29. marca 2023, obravnavali spletno goljufijo. Občanka je namreč preko spleta komunicirala z neznancem, ko jo je prepričal, naj mu nakaže denar.

Neznanec je na spletu prepričal občanko, da nujno potrebuje denar za zdravljenje, ta pa mu je večkrat preko spleta nakazala denar na različne bančne račune.

Ob tem policija znova opozarja, da bodite izjemno pozorni pri komunikaciji z neznanci, saj je internet postal neznansko privlačen za spletne kriminalce. Napadalci lahko z umetelnimi zvijačami in obljubami iz vas izžamejo denar ali pridobijo dragocene finančne informacije.

Prevare, v katerih nastopajo vaši že zdavnaj pozabljeni in preminuli svojci ali nigerijski princi, še zdaleč niso več edino sredstvo za doseganje cilja. Spletni kriminalci postajajo čedalje bolj inovativni in čedalje teže jih je odkriti. Sodobni spletni goljufi in prevaranti bodo storili vse, da se dokopljejo do vašega denarja in vaših bančnih podatkov, pri tem pa so se pripravljeni vživeti v najrazličnejše vloge, od direktorja do romantičnega ljubimca.

Zato bodite še posebej pozorni, kadar preko spleta stopi v stik z vami oseba, ki je ne poznate, ali ne morete preveriti resničnosti navedenih podatkov.

Vir: PU Celje

Dogodki

Policisti so včeraj, 29. marca 2023, obravnavali spletno goljufijo. Ob tem znova opozarjajo, da bodite pri komunikaciji z neznanci še posebej pozorni.