Search
Close this search box.

Špajz praznuje četrti rojstni dan

Eden redkih prostorov na Koroškem, kjer se zbirajo pripadniki alternative, slovenjegraški Špajz, praznuje svoj četrti rojstni dan.

Da na Koroškem, predvsem za mlade, pripadnike alternative, primanjkuje prostorov, kjer bi se lahko zbirali, je dobro znano vsem. Pa vendar je eden takih prostorov v Slovenj Gradcu na Celjski cesti 22. Špajz deluje od leta 2015, ko so ga ustanovili prav z namenom, da bi se mladi, lačni alternative in domišljije,  s svojo mladostno energijo, začeli družiti.

V štirih letih delovanja je prostovoljna ekipa na oder Špajza pripeljala že veliko žanrsko različnih bendov, med njimi tudi nekatere tuje. Na Špajzovem odru so stali Klemen Klemen, Prismojeni profesorji bluesa, Pridigarji, Ana Pupedan, N’toko, Marko Brecelj, Miki Solus, Stefano Bendetti in mnogi drugi.

V petek, 24. maja, praznujejo četrto obletnico delovanja. Ob 16:00 bo pred Špajzem postavljen taborniški šotor, pod katerem se bo kuhal sedaj že tradicionalni bograč, poskrbeli pa bodo tudi za vegeterijance, saj bodo ponujali tudi “vegi pisker”. Poskrbljeno bo tudi za ljubitelje piva, saj se bo s svojimi izdelki predstavila na novo nastajajoča koroška pivovarna Time Brewery. Pestro ponudbo bodo še obogatili skate in BMX objekti ter rampa domačega podjetja FlowRamps, dnevno dogajanje pa se bo odvilo ob roots reggae in dub glasbeni spremljavi Peace MessenJah soundsystema in 3 Kings sound station.

Zvečer se bo dogajanje prestavilo v notranjost, kjer bodo najprej na svoj račun prišli ljubitelji punk glasbe. Nastopili bosta dve skupini iz Italije, The Mild in Maat Mons. Za njimi bo nastopil N’toko, alternativni sceni dobro poznan reper iz Novega Mesta, ki je v Špajzu pred dvema letoma že nastopil. Za glasbo v preostanku noči bo poskrbel Dj Dado iz Ljubljane, sicer reden gost v največjih slovenskih klubih, kot sta klub K4 ter Gala in velja za pionirja break beat glasbe pri nas.

Poldnevno dogajanje pred Špajzem je brezplačno, za nočno dogajanje v Špajzu pa boste člani odšteli 3 €, za nečlane pa vstopnina znaša 6 €.

Dogodki

Eden redkih prostorov na Koroškem, kjer se zbirajo pripadniki alternative, slovenjegraški Špajz, praznuje svoj četrti rojstni dan.