Search
Close this search box.

Šoštanjska občina v sanacijo plazu proti Andrejevem domu na Slemenu. Cesta bo zaprta

Šoštanjska občina je začela sanirati plaz na javni poti proti Andrejevem domu na Slemenu.
Fotografija je simbolična

Javno naročilo je bilo izvedeno aprila, najugodnejši ponudnik izmed treh, ki so oddali ponudbe, je bilo podjetje podjetje Andrejc iz Šoštanja. Vrednost del znaša skoraj 196.000 evrov, ministrstvo za okolje bo prispevalo okoli 159.000 evrov.

Dela bodo zaključena v 60 dneh od uvedbe v delo, kar pomeni predvidoma do konca letošnjega julija, so zapisali na spletnih straneh šoštanjske občine.

Zaradi del bo od torka, 7. junija 2022, do 31. julija 2022 popolna zapora odseka lokalne ceste med Slemenom in Belimi Vodami pri Slemenu in dovozna cesta do doma na Slemenu. Dostop do Andrejevega doma na Slemenu, ki je konec maja ponovno odprl svoja vrata, bo ves čas omogočen z avtomobilom s smeri Belih Vod, z obeh smeri pa bo dostop mogoč peš in s kolesom. Izvajalci, podjetje Andrejc, d. o. o., bodo skušali med vikendi zagotoviti zasilni dostop do doma tudi z avtomobilom preko gradbišča, v kolikor bodo dela to dopuščala.

FOTO: Občina Šoštanj

Preberite tudi: Prenovljen Andrejev dom na Slemenu spet odpira svoja vrata (FOTO)

S sanacijo bodo stabilizirali plaz, ki se je sprožil julija lani, v načrtu je tudi sanacija širšega območja drsenja zemljine nad in pod lokalno cesto v Šentvidu pri Zavodnju na odseku proti Andrejevem domu na Slemenu. Na brežini nad cesto bodo izdelali kamnito zložbo in drenažno rebro.

Na brežini pod cesto bodo izdelali dve kamniti zložbi in drenažni rebri. Na območju poškodovanega cestišča bodo naredili novo voziščno konstrukcijo in uredili odvodnjavanje ter ostale ustrezne cestne elemente, so še pojasnili na občini.

Vir: Občina Šoštanj, STA

Dogodki

Šoštanjska občina je začela sanirati plaz na javni poti proti Andrejevem domu na Slemenu.