Search
Close this search box.

Sopotniki v Slovenj Gradcu opravili že 100 brezplačnih prevozov (VIDEO)

V tem letu so se tudi v Slovenj Gradcu odločili za sodelovanje z Zavodom Sopotniki, zavodom za medgeneracijsko solidarnost. Tako so s 13. majem začeli izvajati brezplačne prevoze občanov, starejših od 65 let, in včeraj, v dobrem mesecu dni, opravili že 100. prevoz

V Slovenj Gradcu so zadovoljni z odločitvijo glede sodelovanja z Zavodom Sopotniki, zavodom za medgeneracijsko solidarnost, skupaj s katerim sta MO Slovenj Gradec in Javni zavod Spotur, pred dobrim mesecem dni, začela izvajati brezplačne prevoze občanov, starejših od 65 let.

V Slovenj Gradcu so od začetka izvajanja projekta Sopotniki do včeraj, 3. julija, v 35-ih dneh opravili že 100 prevozov, je na današnji novinarski konferenci z navdušenjem povedal slovenjgraški župan Tilen Klugler, ki meni, da je bila odločitev glede sodelovanja z Zavodom Sopotniki pravilna, omenil pa je tudi, da Mestni občini Slovenj Gradec sledijo tudi druge občine, ki se zanimajo za tovrstno storitev.

VIDEO: Izjava slovenjgraškega župana Tilna Kluglerja o uspešnih začetkih izvajanja brezplačnih prevozov za starejše nad 65 let v MO Slovenj Gradec.

[aiovg_video id=82801]

Zavod Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost, je nastal z namenom pomagati starostnikom pri vključevanju v aktivno družbeno življenje. Z medgeneracijskim sodelovanjem želijo preprečiti ali prekiniti izoliranost in osamljenost starejših prebivalcev iz predvsem manjših, odročnejših krajev, ki zaradi oddaljenosti, odsotnosti avta ali slabih prometnih povezav skoraj ne zapuščajo doma.

13. maja je testno vožnjo opravil župan, do včeraj pa so s tem avtomobilom prostovoljci opravili že stoto vožnjo.

Prevoz lahko naročite od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro, na tel. 041 448 833, kjer so na voljo tudi vse dodatne informacije.

Sopotniki so prostovoljni vozniki različnih let in poklicev, ki so svoje obveznosti razporedili na način, da z izmeničnimi dežurstvi zagotavljajo redno izvajane storitve od zgodnjih jutranjih do poznih večernih ur.

Poleg prevoza Sopotniki nudijo tudi druženje ob vožnji in pomoč pri opravkih, kot sta prenašanje težjih stvari in spremstvo. Povezujejo ljudi, ki živijo izmed mestnih središč in večjih krajev ter omogočajo obisk kulturnih prireditev, razstav in prijateljev z namenom, da zaradi oddaljene lokacije bivanja niso izključni iz kulturnega in družabnega življenja.

Dogodki

V tem letu so se tudi v Slovenj Gradcu odločili za sodelovanje z Zavodom Sopotniki, zavodom za medgeneracijsko solidarnost. Tako so s 13. majem začeli izvajati brezplačne prevoze občanov, starejših od 65 let, in včeraj, v dobrem mesecu dni, opravili že 100. prevoz