Search
Close this search box.

Šolski center Slovenj Gradec bo dobil nove prostore

V Slovenj Gradcu so po letih prizadevanj naposled položili temeljni kamen za težko pričakovano novo poslopje Šolskega centra Slovenj Gradec.

Gre za eno največjih naložb na področju strokovnega srednješolskega izobraževanja v državi. Zanjo bo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v prihodnjih štirih letih namenilo 11,6 milijona evrov.

Gradnja bo potekala v dveh fazah. Prva faza, v kateri bodo predvidoma zgradili telovadnico in lesarsko delavnico, naj bi se pričela letos poleti, zaključila pa leta 2020. Razpis za drugo fazo bodo objavili predvidoma še letos, z njo pa naj bi zgradili šolsko poslopje na drugi strani Homšnice. V novi stavbi se bo izvajal del programov Srednje šole Slovenj Gradec in Muta ter del programov Srednje zdravstvene šole. Izgradnja novih prostorov bo pomenila, da se bodo programi izvajali na enotni lokaciji, obenem pa šoli ne bo potrebno več najemati prostorov na Gosposvetski 4 in Pod gradom 4. Še vedno pa bodo uporabljali stavbe Šolskega centra, gimnazije Slovenj Gradec in zgradbo na Muti.

Dogodka se je udeležila tudi ministrica za šolstvo dr. Maja Makovec Brenčič, ki je ob obisku povedala, da želijo z investicijo spodbuditi izobraževanje mladih za deficitarne poklice, hkrati pa zagotoviti še nadaljne pogoje za kvalitetno šolstvo na Koroškem.

FOTO: Zuhra Horvat

Dogodki