Search
Close this search box.

Šola zdravja znova pričela s telovadbo

Iz Šole zdravja sporočajo, da se po vsej Sloveniji odpirajo vrata tudi “oranževcem”, ki vsako jutro telovadijo po metodi “1000 gibov”. Z vadbami so pričeli včeraj.

Iz Šole zdravja so sporočili, da so bili tudi njihovi člani med časom karantene pridni in previdni, velika večina jih je telovadila v domačem okolju, na vrtu, terasi, balkonu, pa tudi virtualno prek različnih video aplikacij. “Vsekakor je drugačno vzdušje, ko telovadiš zunaj v krogu svojih sošolcev, saj je socialni trenutek, poleg fizičnega in psihičnega zdravja, pomemben dejavnik za zdravje vsakega posameznika.” so povedali.

Poslanstvo Društva Šola zdravja je zelo pomembno za zdravo družbo, saj skrbijo za spodbujanje rednega gibanja in telesne vadbe, ohranjajo zdravje za samostojno življenje, povečujejo delež gibalno dejavnega prebivalstva, vračajo voljo do življenja osamljenim in starejšim osebam, krepijo psihofizično kondicijo starejših, preprečujejo potek kroničnih bolezni ter prispevajo k zmanjšanju tveganja za razvoj depresivnih in anksioznih motenj. Skratka, ohranjajo in izboljšujejo zdravje prebivalcev, kar je prepoznalo tudi Ministrstvo za zdravje.

Ura 7.30 je čas za začetek polurnega jutranjega razgibavanja na prostem, po različnih javnih površinah po vsej Sloveniji, po športnih parkih, športnih igriščih, ob morju, ob rekah, ob jezerih, v parkih …

Preberite še: Čez 1100 udeležencev Šole zdravja telovadilo v Velenju (FOTO)

VIR: Šola zdravja

Dogodki