Search
Close this search box.

Sodišče odločilo v prid članom Koroškega aerokluba

Zaključila se je večletna pravda med družbo Aerodrom Slovenj Gradec in Koroškim letalskim klubom. Sodišče je odločilo v prid članom Koroškega aerokluba.

V preteklih dneh se je na Višjem sodišču v Mariboru zaključila večletna pravda med družbo Aerodrom Slovenj Gradec in Koroškim letalskim klubom. Sodba, ki se je končala v korist letalcev, je bila na drugi stopnji potrjena, nanjo ni več mogoča redna pritožba in je na ta način postala pravnomočna. Družba Aerodrom Slovenj Gradec pa bo morala med drugim poravnati tudi sodne stroške.

Naj spomnimo, da je sodba v sporu glede zemljišč na letališču Slovenj Gradec med družbo Aerodrom Slovenj Gradec in Koroškim aeroklubom trajala več let. Čeprav je slovenjgraško sodišče lani v začetku oktobra razsodilo v korist kluba, se je sojenje zaradi pritožbe nadaljevalo na Višjem sodišču v Mariboru, kjer so v preteklih dneh odločili v prid Koroškega letalskega kluba.

Predsednik Koroškega aerokluba Slovenj Gradec Danijel Kotnik, ki je nad razpletom navdušen, je za Koroške Novice povedal: »V Koroškem aeroklubu smo sodbe izjemno veseli, v takšno razsodbo smo sami verjeli že od trenutka, ko je tožnik Aerodrom d. o. o, vložil tožbo s petimi zahtevki. Za klub pomeni to tudi veliko moralno zmago in osnovo za delovanje kluba v prihodnje, saj smo pravnomočno postali lastniki dela vzletno pristajalne steze in kmetijskega zemljišča ob robu steze, prav tako smo ohranili svojo letalsko floto, ki bi jo v primeru razsodbe v našo škodo po vsej verjetnosti morali prodati za poplačilo odškodninskega zahtevka tožbe.«

Kotnik dodaja: »Kljub težavam, ki  jih imamo z lastnikom letališča, le-tega nikoli nismo zapustili. Radi letimo na slovenjgraškem letališču, saj je naše domače letališče, kjer šolamo nove jadralne pilote in naše delovanje nameravamo povečati in se ustaliti. Nemoteno delovanje in uporabo letališča nam poleg ugodne razsodbe zagotavlja tudi notarsko overjena kupoprodajna pogodba iz leta 2002. Klub jo vsa leta dosledno spoštuje, sedaj bomo od lastnika letališča zahtevali, da izpolni vse svoje zaveze, ki jih je ob nakupu s podpisom potrdil. Gre za pogodbene člene o nemotenem obratovanju letališča, vzdrževanju letališke infrastrukture in našem nemotenem delovanju na letališču z brezplačno uporabo vseh letaliških površin.«

»V klubu razen doslednega spoštovanja pogodbe s strani obeh pogodbenih strank ne zahtevamo ničesar drugega. Smo popolnoma samostojni s svojo floto, znanjem in strokovnostjo. V kolikor so nameni druge strani enaki in bodo spoštovali vse  svoje obveze, ki so jih podpisali leta 2002, v sobivanju in delovanju ne bi smelo biti nobenih težav,« je sklenil Kotnik.

Izjave družbe Aerodrom Slovenj Gradec nam do objave prispevka ni uspelo pridobiti.

Dogodki

Zaključila se je večletna pravda med družbo Aerodrom Slovenj Gradec in Koroškim letalskim klubom. Sodišče je odločilo v prid članom Koroškega aerokluba.