Sodelavci Novartisa v Sloveniji prejemniki nagrade Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju

Interdisciplinarni tim v sestavi treh sodelavcev Novartisa v Sloveniji, dr. Mihe Homarja, raziskovalca eksperta, Leona Rižnerja, raziskovalca,ter Ive Pilko, kadrovske specialistke, in v sodelovanju z Jakobom Gajškom, direktorjem Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, je nagrado Prometej znanosti prejel za prvi virtualni hekaton Novartisa v Sloveniji, s katerim so združili več kot 40 strokovnjakov z različnih fakultet, ki so se urili in svoje znanje izkazovali v dveh različnih strokovnih temah. Sodelujoči strokovnjaki različnih naravoslovnih smeri so sodelovali v dveh izzivih, in sicer v napovedovanju biološke uporabnosti učinkovine in njene strukture ter fizikalno-kemijskih lastnosti in v izzivu obogatene resničnosti ter vizualizacije podatkov v farmacevtski tehnologiji.
Prometej-znanosti-2021
Nagrajenci z leve proti desni: Dr. Miha Homar, Iva Pilko, Leon Rižner in Jakob Gajšek, direktor Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja

»V Novartisu v Sloveniji se zavedamo, kako pomembno je stalno komuniciranje in ohranjanje stikov z mladimi talenti, zlasti sedaj, ko večinoma delujemo v virtualnem svetu. S prvim hekatonom smo dokazali, da lahko dogodek izpeljemo učinkovito ter kakovostno tudi virtualno, in bili za to tudi nagrajeni s priznanjem Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju,« je poudarila Iva Pilko.  

Prvi virtualni hekaton Novartisa v Sloveniji, Dan inovativnosti, je bil prepoznan za najboljšo prakso odličnosti v komuniciranju znanosti v letu 2020. Nagrado Prometej znanosti od leta 2003 podeljuje Slovenska znanstvena fundacija (SFZ), nacionalna nepridobitna ustanova za promocijo znanosti v Sloveniji, namenjena dosežkom pri promociji znanosti v družbi. S prejeto nagrado Novartis v Sloveniji ponovno izkazuje svojo odličnost pri komuniciranju znanosti in grajenju zavesti o pomenu znanosti ter inovativnosti kot pomembnih delih gospodarskega in družbenega razvoja.

Na slavnostni akademiji Slovenske znanstvene fundacije je bilo podeljenih 17 priznanj Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju tistim posameznikom oziroma skupinam, ki so izkazali izjemne dosežke pri komuniciranju znanosti z različnimi javnostmi. Nagrada je najvišje in edino priznanje, namenjeno raziskovalcem, umetnikom, učiteljem in novinarjem, ki se skozi svoje delo odlikujejo v komuniciranju znanosti, predvsem pa s promocijo pomena znanosti v splošni javnosti.

Za sodelavce Novartisa v Sloveniji je to že četrta nagrada Prometej znanosti–v letu 2019 sta jo prejela dr. Vesna Stergar in dr. Dušan Teslič, naziv »zvezde« Slovenskega festivala znanosti je prejel dr. Zlatko Pflaum, prvega Prometeja znanosti pa je v letu 2016 prejel tim snovalcev dr. Darja Ferčej Temeljotov, dr. Zdenko Časar in Katarina Klemenc za odličnost komuniciranja projekta Regijski BioCamp 2015. Z nagrado družba dokazuje skrb za razvoj in napredek znanosti v odnosu do širše javnosti in ustvarja pomembne povezave med akademskim svetom ter industrijo.

Besedilo: Lek farmacevtska družba d. d.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.