Search
Close this search box.

Slovenjgraško podjetje Troia s pomembnim poslom na poti v še večjo internacionalizacijo

Slovenjgraško podjetje Troia, ki razvija informacijske storitve, je ob zaostrenih pogojih poslovanja zaradi epidemije letos uspelo pridobiti posel v Litvi, ki predstavlja pomemben korak v internacionalizaciji družbe. Poslovanje bo letos za odtenek slabše kot lani, a že prihodnje leto spet pričakujejo rast. Dodatno tudi zaposlujejo.

Slovenjgraška družba za informacijske storitve, ki ima okoli 30 zaposlenih, bo za eno največjih baltskih skupin energetskih podjetij Ignitis Group izpeljala implementacijo informacijskega sistema za upravljanje sredstev, in to tako za področje distribucije plina kot za področje distribucije elektrike.

“Gre za izredno velik projekt, saj ima skupina Ignitis prek 4000 zaposlenih in 1,2 milijarde evrov letnih prihodkov, plin in elektriko pa distribuira do več kot 1,6 milijona odjemalcev,” so sporočili iz podjetja Troia.

“Prodor na litovski trg s poslom za Ignitis Group je nova priložnost za dokaz našega znanja in utrditev na trgu inovativnih rešitev sistemov upravljanja sredstev v Evropi,” je ob tem povedal direktor podjetja Troia Primož Sevčnikar. Izpostavil je, da podjetje razvija tudi druge napredne rešitve na področju obogatene resničnosti in digitalizacije velikih sistemov.

FOTO: Tadeja Rožič

“Naš cilj je predvsem internacionalizacija podjetja, saj nam posel v Litvi odpira vrata tudi na druge trge. Pri tem stavimo na zagnanost sodelavcev in razvoj kakovostnih in pametnih digitalnih rešitev za naše stranke,” je še dodal Sevčnikar.

Že pred pridobitvijo posla v Litvi je podjetje iskalo kader različnih profilov, od svetovalcev, strokovnjakov v prodaji, računalničarjev in programerjev. S pridobitvijo omenjenega posla pa predvidevajo, da bodo v začetni fazi potrebovali vsaj pet dodatnih sodelavcev, v nadaljevanju morda še več.

Podjetje Troia je sicer že navzoče na trgih Nemčije, Belgije, Latvije, Grčije, Avstrije in regije Zahodnega Balkan, večje število projektov izvaja tudi v Sloveniji. Po lastnih navedbah sodi med vodilna podjetja na področju vpeljave rešitev za upravljanje s sredstvi v Evropi s prek 100 zaključenimi projekti.

Podjetje intenzivno investira tudi v razvoj novih tehnoloških rešitev na področju IoT platform, naprednih sistemov za upravljanje sredstev, ki temeljijo na umetni inteligenci in strojnem učenju, ter na področju upravljanja velikih količin podatkov, prav tako investira v iskanje rešitev za obogateno resničnost.

Za svoje razvojne dosežke je že prejelo nagrade doma in v tujini. Letos je ponovno prejelo nagrado v ZDA za svoje rešitve na področju obogatene resničnosti, imenovano Maximo World Award. Maja letos je podjetje Troia postalo zmagovalec slovenskega dela tekmovanja Powerup!, prek katerega družba Innoenergy spodbuja inovacije na področju trajnostne energije.

Podjetje Troia je lani ustvarilo 2,4 milijona evrov prihodkov. Prihodki letos ne bodo višji, poslovanje bo za odtenek slabše od lanskega, saj je epidemija novega koronavirusa v veliki meri povzročila zamik začetka večjih projektov in pridobivanja novih. “Kljub temu v letu 2021 pričakujemo visoko rast, kar načrtujemo s širitvijo poslov tudi na druge tuje trge,” so za STA pojasnili v podjetju.

V času epidemije novega koronavirusa je podjetje, ki ima sedež v Slovenj Gradcu in enoto v Ljubljani, delo prilagodilo tako, da vsi zaposleni opravljajo delo od doma, le po potrebi v pisarnah. Vse aktivnosti letos potekajo virtualno, temu so prilagodili tudi aktivnosti s strankami in partnerji.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Marko
Marko
3 let nazaj

Bravo, čestitke!

Dogodki

Slovenjgraško podjetje Troia, ki razvija informacijske storitve, je ob zaostrenih pogojih poslovanja zaradi epidemije letos uspelo pridobiti posel v Litvi, ki predstavlja pomemben korak v internacionalizaciji družbe. Poslovanje bo letos za odtenek slabše kot lani, a že prihodnje leto spet pričakujejo rast. Dodatno tudi zaposlujejo.