Search
Close this search box.

Slovenjgraški župan vesel, da so uspeli preseči razmišljanje o vlaganjih predvsem v mesto

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je danes ob povzetku dela v letu 2020 mestnemu svetu dejal, da je vesel, da so v občini končno uspeli preseči razmišljanje, da se predvsem vlaga v mesto. Ob tem je izrazil zadovoljstvo z danes objavljeno najvišjo oceno dela, ki jo je prejel med župani mestnih občin in ki jo vidi kot obvezo in spodbudo za naprej.

Župan Klugler je v daljšem povzetku svojega dela in dela občinske uprave v letu 2020, kar je bila ena od točk dnevnega reda redne seje mestnega sveta, med drugim nanizal vse pomembnejše projekte in aktivnosti občine, pri čemer je uvodoma izpostavil dva trenutno največja projekta.

To sta blok s 54 neprofitnimi stanovanji, ki je tik pred dokončanjem, in izgradnja bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov, kjer gradnja poteka skladno z načrtom, po katerem bi se lahko v bazenih kopali prihodnje leto. Občina se sicer pri obeh projektih sooča z zamudami nakazil s strani pristojnega ministrstva, zaradi česar je bila prisiljena v najem likvidnostnega posojila.

Nanizal je še vrsto drugih vlaganj v mesto in podeželje, med drugim je omenil intenzivno stanovanjsko gradnjo, druge izboljšave in sanacije v lanskem letu, ki ga je sicer zaznamovala epidemija novega koronavirusa. Ob vsem tem je izrazil zadovoljstvo, da so končno uspeli preseči razmišljanje, da se predvsem vlaga v mesto. Menil je, da so nastavili mehanizme enakomernega razvoja občine.

Ocenil je, da so v zadnjem obdobju velik korak naprej naredili tudi na področju informiranja. Med drugim so spremenili podobo občinskega gasila SGlasnik, v katerem so povečali obseg vsebin o delovanju mestne občine in o naložbah. To so po navedbah župana občani pogrešali in v anketah, ki so jih naredili sami, tudi sporočili. “Vidimo, da se je to obrestovalo, da so to pozitivno sprejeli in s tem bomo nadaljevali,” je dejal župan.

Preberite tudi: Slovenjgraški župan Tilen Klugler najboljše ocenjen župan v zadnjih štirih letih

Ob tem se je dotaknil danes objavljenih rezultatov ankete, ki jo je za Nedeljski dnevnik opravila agencija Ninamedia in po kateri je s strani občanov svoje občine prejel najvišjo oceno dela med vsemi slovenskimi župani mestnih občin. “To daje neko dodatno obvezo in neko spodbudo za naprej,” je komentiral oceno.

Med rezultati ankete je omenil še, da je dobra polovica vprašanih občanov ocenila, da se razmere v občini spreminjajo na bolje, dve tretjini vprašanih pa je delo mestnega sveta ocenilo kot odlično, dosežena ocena dela mestnega sveta pa je po Kluglerjevih navedbah nad slovenskim povprečjem.

“To pomeni, da so občanke in občani tudi z delom mestnega sveta zelo zadovoljni. Vidim, da smo res na neki pravi poti in sem zelo počaščen,” je še dejal župan. Zahvalil se je svetnikom in vsem zaposlenim v občinski upravi, da sledijo zastavljeni strategiji.

Pozitivni so bili tudi odzivi mestnih svetnikov, je pa svetnik Slovenjegraške liste za mesto in podeželje Janez Potočnik, ki je sicer ocenil, da se stvari odvijajo v pravo smer, hkrati dodal, da so bili “nastavki tega temeljitega zagona in razvoja že narejeni pred nami sedaj”.

Župan Klugler se je dotaknil tudi napovedane ukinitve proizvodnje v slovenjgraški družbi Adient, zaradi česar bo po napovedih delo izgubilo vseh 430 zaposlenih. “Tabela, v katero pišemo podatke podjetij, ki se javljajo, da bi lahko prevzela del zaposlenih, se pridno polni. Kot kaže, bi vsi ti zaposleni lahko dobili novo zaposlitev v drugih krajih, ne v naši občini,” je dejal župan. Dodal je, da hkrati intenzivno iščejo investitorje za vlaganja na lokaciji Adienta.

Seja mestnega sveta medtem še traja. Svetniki imajo na dnevnem redu med drugim še predlog lokalnega programa kulture za obdobje 2021-2024 in predlog strategije turizma občine za obdobje 2021-2025.

Dogodki

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je danes ob povzetku dela v letu 2020 mestnemu svetu dejal, da je vesel, da so v občini končno uspeli preseči razmišljanje, da se predvsem vlaga v mesto. Ob tem je izrazil zadovoljstvo z danes objavljeno najvišjo oceno dela, ki jo je prejel med župani mestnih občin in ki jo vidi kot obvezo in spodbudo za naprej.