Search
Close this search box.

Slovenjgraški župan Tilen Klugler na obisku pri japonski veleposlanici Nj. eksc. Akiko Yoshida

Predstavniki Mestne občine Slovenj Gradec in državni poslanec Dušan Stojanovič so se te dni mudili na Japonskem veleposlaništvu v Ljubljani.

Mesto Slovenj Gradec se predstavlja na sprejemu Veleposlaništva Japonske v Sloveniji, ki ga vsako leto pripravljajo ob praznovanju rojstnega dne Njegovega veličanstva cesarja Japonske, ki vlada v obdobju Reiwa, v obdobju “čudovite harmonije”.

Sprejema se je udeležil tudi župan Tilen Klugler, ki je ob tem povedal: “Udeležil sem se sprejema ob praznovanju rojstnega dne Njegovega veličanstva cesarja Japonske na japonskem veleposlaništvu v Ljubljani, kjer sem prvič segel v roke novi japonski veleposlanici v naši državi, Nj. eksc. Akiko Yoshidi. Na sprejemu sem izrazil željo po nadgradnji sodelovanja med obema mestoma na področjih gospodarstva, športa, trajnostnega razvoja ter digitalne tehnologije. Spomnil sem se tudi na dolgoletno prijateljstvo med Slovenj Gradcem in japonskim mestom Myoko, ki ga je formalno potrdila listina leta 2001.”

Poleg župana MO Slovenj Gradec se je sprejema udeležil tudi poslanec v državnem zboru Dušan Stojanovič.

Na fotografiji gospod Matsumoto, mojster izdelovanja soba rezancev, med obiskovalci pa tudi predsednik Toyote Adria Yosuke Arai.

Naj pri tem spomnimo, da so lansko leto v Slovenj Gradcu, ravno zaradi prijateljevanja z Japonsko, nastopila skupina samurajskih bojevnikov Katanayaichi iz Japonske, o čemer smo že poročali in si lahko ogledate TUKAJ.

Dogodki

Predstavniki Mestne občine Slovenj Gradec in državni poslanec Dušan Stojanovič so se te dni mudili na Japonskem veleposlaništvu v Ljubljani.