Slovenjgraški župan se je zahvalil šolarjem, ki so se v času izobraževanja izkazali z izjemnimi dosežki in učnimi uspehi (VIDEO in FOTO)

Danes je v Slovenj Gradcu potekala svečana prireditev, na kateri je župan Tilen Klugler podelil priznanja najuspešnejšim osnovnošolcem, srednješolcem ter učencem glasbene šole.

Gre za tradicionalni sprejem, s katerim se župan v imenu lokalne skupnosti, Mestne občine Slovenj Gradec, zahvali vsem, ki so se v času izobraževanja izkazali z izjemnimi dosežki in učnimi uspehi ter jim tudi čestita.

VIDEO: Izjava župana MO Slovenj Gradec Tilna Kluglerja

Priznanja je osnovnošolkam in osnovnošolcem podelil župan skupaj z ravnateljicami in ravnatelji posameznih šol. Poskrbljeno pa je bilo tudi za pester glasbeno kulturni program, v katerem so se predstavili učenci in učenke Glasbene šole Slovenj Gradec.

V letošnjem šolskem letu je bilo odličnih učencev kar 70. Od teh je 42 osnovnošolcev, 21 srednješolcev in 7 glasbenikov.

Župan se je v nagovoru učencem med drugim dejal: “Počaščen in hvaležen sem, da lahko stopim pred vas, pred tiste, ki ste v svojem izobraževalnem procesu pokazali največ. Želim vam, da se vaša pot v izobraževanju nadaljuje enako dobro kot doslej. Vesel bom, če se boste po koncu svojega nadaljnjega šolanja vrnili v domači Slovenj Gradec in znanje, ki ga boste pridobili tekom šolanja, uporabili v razvoj in prihodnost naše skupnosti. Če bo tako, nas slovenjgraški jutri ne skrbi.”

Župan se je zahvalil tudi razrednikom, mentorjem in ravnateljem za njihovo prizadevnost, strokovno delo in srčnost.

FOTOGALERIJA