Search
Close this search box.

Slovenjgraški župan pozval k prilagoditvi dela

Župan Tilen Klugler je pozval vse lastnike in vodstva trgovskih centrov, prodajaln, gostinskih lokalov in tudi zasebnike naj v namen preprečevanja in zajezitve širjenja okužbe s koronavirusom v Mestni občini Slovenj Gradec in v celotni koroški regiji prilagodijo svoje delo.

Slovenjgraški župan je pozval vsa vodstva trgovskih verig, nakupovalnih centrov, prodajalnih in gostinskih lokalov ter ostalih gospodarskih subjektov, da z namenom zajezitve širjenja okužb koronavirusa skrajšajo in s tem prilagodijo dnevni delovni čas svojih lokalov, predvsem pa da poskrbijo za svoje zaposlene, ki morajo občankam in občanom zagotavljati hrano, dobrine in storitve.

Pozval je tudi lastnike in vodstva podjetij, gospodarskih družb, proizvodenj ter tovarn v katerih delo poteka izmensko in je v izmenah večje število oseb, da obseg dela omejijo ter s tem preprečijo širitev okužb med zaposlenimi. “Prav tako naj upoštevajo priporočila strokovnih služb ter zaposlenim tam, kjer je to mogoče, omogočijo opravljanje dela na daljavo.” je povedal.

“Le s skupnim razumevanjem in doslednim izvajanjem omejitvenih ukrepov bomo namreč lahko širjenje okužbe v prihodnjih dneh in tednih zajezili, predvsem pa moramo v tem trenutku prav vsi izkazati ustrezno stopnjo družbene odgovornosti in razumeti, da bomo le s skupnimi ukrepi in njihovim izvajanjem ustavili obolevnost prebivalstva.” je še dodal Klugler.

Vsi brisi v Slovenj Gradcu negativni:

Na svojem Facebook profilu je zapisal, da so vsi brisi, ki so bili odvzeti včeraj v Slovenj Gradcu, negativni. “Upam, da tako tudi ostane. Dokažimo, da nevarnosti lahko kljubujemo in jo povezani tudi premagamo. Prisluhnite svojim zaposlenim in jih zaščitite. Občanke in občane pa prosimo, da morebitne ukrepe sprejemate potrpežljivo in s sočutjem do zaposlenih. Srečno in ostanimo zdravi!” je še zapisal.

VIR: FB Tilen Klugler

Dogodki