Search
Close this search box.

Slovenjgraški župan na srečanju upokojencev: “Danes smo se tukaj zbrali ljudje, ki dobro v srcu mislimo” (VIDEO in FOTO)

Danes so v Športni dvorani v Slovenj Gradcu pripravili srečanje upokojenk in upokojencev.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler se je danes v Športni dvorani družil s približno 600 upokojenkami in upokojenci. Srečanje je potekalo v okviru praznika Mestne občine Slovenj Gradec, ki ga beležimo 19. septembra 2019. Srečanja sta se udeležila tudi podžupanja Martina Šisernik, podžupan dr. Peter Pungartnik.

VIDEO: Srečanje upokojencev v Slovenj Gradcu

[aiovg_video id=97258]

Društvo upokojencev Slovenj Gradec je bilo ustanovljeno novembra 1949 leta in je najstarejše društvo upokojencev v Koroški regiji. Letos društvo praznuje 70. letnico delovanja. V društvu je včlanjenih okoli 1000 upokojencev. Delo v društvu organizira in vodi 13-članski upravni odbor. S ciljem, da bi bilo življenje slovenjgraških upokojencev v tretjem življenjskem obdobju čim bolj aktivno in prijazno, imajo organizirane številne interesne dejavnosti.

Na srečanju upokojencev so dijaki 3. B in 1. E Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec merili RR in KS.

V kulturnem programu se je na začetku s harmoniko nastopil dijak 3. letnika Gimnazije v Slovenj Gradcu, Alen Planinšec, ki je za vse zbrane zaigral dve skladbi: Ko harmonika zapoje in Ružo crvena. Predstavila se je tudi pevka Ana Špalir, prav tako dijakinja Gimnazije Slovenj Gradec, ki je zapela dve zimzeleni popevki.

Program je povezoval Dušan Stojanovič, ki je na oder povabil tudi vse govorike, med drugim predsednika Društva upokojencev Slovenj Gradec, ki bo letos praznovalo že 70. letnico uspešnega delovanja.

Predsednik g. Janez Gologranc je spregovoril nekaj besed in se posebej zahvalil županu, da si je ob vseh prireditvah, ki se bodo zvrstile v okviru praznovanja praznika Mestne občine vzel dan čas tudi za njih, za starejše. Srečanja se je udeležila tudi predsednica Društva upokojencev Šmartno pri Slovenj Gradcu g. Mojca Zdovc, ki je povedala, da želi, da se tradicija srečanja upokojencev nadaljuje tudi v prihodnje. Posebej je pohvalila storitve brezplačnih prevozov za starejše občane in dodala, da jih tudi sama velikokrat koristi.

G. Karli Krauzer predsednik Društva upokojencev Podgorje-Stari trg, ki se je zahvalil za vse novosti v MO Slovenj Gradec, izpostavil pa je kot že njegova predhodnica, organizirane prevoze za starejše in e telefone, ki jih laho koristijo tisti, ki sami živijo in je na ta način zanje posebej poskrbljeno. Vsem pa je zaželel tudi prijetno druženje.  

Prisotne je pozdravila tudi predsednica Društva invalidov Slovenj Gradec gospa Stanislava Tamše. Zahvalila se je za srečanje in izrazila veselje, da tradicija ostaja, da se vsi upokojenci družijo ne glede na vrsto upokojitve, z željo, da bi v bodoče še sodelovali in se večkrat družili.

Tilen Klugler: “Toliko toplih stiskov rok, toliko lepih nasmehov na vratih, to je dokaz, da smo danes tukaj ljudje, ki dobro v srcu mislimo.”

Župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler, ki je bil danes tudi v vlogi gostitelja, je v nagovoru dejal, da je počaščen, da so se v tako velikem številu odzvali skromnemu sprejemu, ki so ga pripravili zanje v času, ko praznuje mesto svoj praznik. Prisotne je povabil na prireditve, ki se bodo odvile v naslednjih dneh, še posebej na svečano sejo, kjer bodo podelili tudi priznanja in nagrade MO Slovenj Gradec. Izpostavil je tudi, da je občina prijazna do starejše generacije. Naštel nekaj projektov, ki jih bodo v naslednjih letih izvedli v Slovenj Gradcu, od bazena do varnih poti, kolesarskih poti, omenil je posodobitev vodovoda in gradnjo novih stanovanj … Seveda pa ni šlo brez omembe hitre ceste in nove prometne infrastrukture.

Klugler je tudi povedal, da so se Sopotnik, brezplačni prevozi, v Slovenj Gradcu zelo dobro prijeli. Da do danes beležijo že 102 uporabnika, 4000 prevoženih kilometrov in 435 prostovoljnih ur, ki jih je opravilo 12 prostovoljcev, ki se jim je župan še posebej zahvalil. Vse upokojence pa pozval, da naj koristijo možnost tovrstnih prevozov. Ob koncu nagovora pa vsem zaželel prijeten dan in veselo druženje.

Po končanem uradnem delu je sledila pogostitev in zabava z živo glasbo.

Preberite tudi: ESGE Fest: tudi september bo v Slovenj Gradcu zaznamovalo pestro dogajanje namenjeno vsem generacijam in okusom

.

Dogodki