Slovenjgraški župan k sodelovanju vabi prostovoljce

V času epidemije so se aktivno organizirali tudi na območju MO Slovenj Gradec. Po besedah župana Tilna Kluglerja je še posebej angažirana Covid operativna skupina, ki praktično dan in noč deluje vse od 16. marca dalje, v tesni povezavi z občinskim štabom Civilne zaščite. Zdaj pa vabijo k sodelovanju še več prostovoljcev.
slovenj gradec

“Že v prvem valu koronavirusa smo vas pozvali na pomoč, saj pri nekaterih aktivnosti javne službe ne morejo zagotoviti zadostnega števila ljudi. Seznam prostovoljcev bi želeli v drugem valu dopolniti, saj prihodnjega razvoja epidemiološke situacije ne moremo napovedati,” je pojasnil župan.

“Med nami je veliko posameznic in posameznikov, ki so bodisi ostareli, šibki, bolni in nemočni ali tako ali drugače ranljivi in izpostavljeni težavam ob pomanjkanju mobilnosti ali sposobnosti samooskrbe. Veliko je tudi humanitarnih aktivnosti, skozi katere osveščeni posamezniki želijo izpolniti svojo željo in poklicanost po pomoči drugim. Koronavirusna epidemija je okoliščina, ki nas je vse postavila pred enaka dejstva, le da se nekateri teh izzivov iz razumljivih razlogov in v skrbi za lastno zdravje ogibajo, drugi pa so se, ob upoštevanju ukrepov za zajezitev širjenja okužb, z njimi pripravljeni soočiti,” je v povabilu prostovoljcem še zapisal Klugler.

Če ste pripravljeni sodelovati kot prostovoljci pri nekaterih opravilih ali v okviru pomoči oskrbe soobčanov in soobčank v MO Slovenj Gradec, pišite na elektronski naslov korona@slovenjgradec.si ali pokličite na telefonsko številko 02 88 121 10.

Kot je še navedel župan bo za varnost prostovoljcev poskrbljeno.V želji, da vas, spoštovani prostovoljke in prostovoljci, ne bi bilo potrebno angažirati prepogosto, se vam zahvaljujem za sodelovanje, vsem pa želim, da ostanete zdravi,” je sklenil zapis Klugler.

Vir: MO Slovenj Gradec

Preberi še:  Včeraj 1034 novih okužb, delež pozitivnih 21,5-odstoten

prijavi se

prijavi se v svoj račun