Slovenjgraški župan gospodarsko stanje v občini ocenil kot dobro

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler se je ob današnjem sprejemu za predstavnike gospodarstva v občini vsem zahvalil za prizadevanja za ohranitev delovnih mest. Gospodarsko stanje v občini je ocenil kot dobro in v izjavi medijem razkril, da so prostore podjetja Adient, ki je preselilo proizvodnjo, kupila tri podjetja s sedežem v občini.
278088422_584305145860221_5255096908460119690_n

Pred dobrim letom je predstavnik ameriške multinacionalke Adient zaposlenim sporočil, da bodo proizvodnjo v Slovenj Gradcu ukinili in obrat s 430 zaposlenimi zaprli do maja letos. Prve odpovedi so delavcem vročili lani poleti, nato pa nadaljevali s postopnim odpuščanjem, ki se po napovedih zaključuje v tem času.

Odpuščanje v Adientu se ni zgodilo zaradi epidemije covida-19, ampak bi se tudi sicer, je danes v izjavi medijem dejal Klugler. Objekt Adienta je že prodan in v teh prostorih se bo tudi v prihodnje izvajala proizvodna aktivnost, kar pomeni, da bo določeno število delovnih mest v občini ostalo, je dodal.

Župan je sicer v nagovoru na današnjem sprejemu za gospodarstvenike dejal, da so podjetja na območju občine v času epidemije covida-19 ohranila večino delovnih mest, ter da večina podjetij danes deluje v obsegu kot pred epidemijo.

Predstavil jim je največje aktualne in načrtovane občinske projekte, med katerimi je tudi komunalna ureditev na območju poslovne cone Pameče, kjer je nekaj zemljišč v občinski, nekaj pa v zasebni lasti.

Zanimanja za nakup zemljišč na območju poslovne cone Pameče, kjer bodo dela za komunalno ureditev zaključena poleti, je po njegovih besedah veliko, zato občina že išče lokacijo za nove poslovne cone. Po županovih besedah je veliko zanimanja tudi zato, ker se proti Koroški gradi hitra cesta, s katero bo, kot je prepričan, gospodarstvo v občini postalo še bolj konkurenčno, kot je.

Napovedal je še, da bo predvidoma v dveh mesecih zaključena naložba v nov bazenski kompleks in park urbanih športov, ter da ima občina že pridobljeno gradbeno dovoljenje tudi za tretji, bolj adrenalinski bazen, ki ga bo zgradila v neposredni bližini. Župan je izstavil še druga aktualna vlaganja v občini na področju prometne infrastrukture, stanovanj in šolstva, med drugim je povedal, da že pripravljajo projekt širitve zmogljivosti doma starostnikov.

Tilen Klugler je sicer tudi v letošnji raziskavi agencije Ninamedia o zadovoljstvu prebivalcev z delom županov mestnih občin prejel najvišjo oceno med župani vseh slovenskih mestnih občin. Kot je komentiral danes, je ob prejeti oceni počaščen. Dejal je, da se občina trudi na vseh področij in da se trudi slišati občane ter skozi proračun izvajati projekte, ki si jih ti najbolj želijo. “Mislim, da smo kar dobro začrtali vizijo Slovenj Gradca tudi v prihodnje,” je dejal.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije