Search
Close this search box.

Slovenjgraški rokometni klub z novimi okrepitvami, nekateri igralci podaljšali pogodbe tudi za naslednjo sezono

Predstavljamo vam še nekaj igralcev, ki bodo branili barve Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011 v prihodnji sezoni.

Matic Petrič (VRA)

V mestu miru ostaja mladi vratar Matic Petrič. Po lanskoletnem podpisu prve pogodbe je uprava kluba dala vedeti, da bo v prihodnjih sezonah gradila predvsem na mladih domačih fantih in prav Matic velja za enega izmed teh. Z odličnimi predstavami v mladinski selekciji dokazuje, da lahko strateg Sovič tudi v prihodnje računa nanj. 

Uroš Štumpfl (DK)

Levoroki Uroš Štumpfl ostaja del belo modre čete. Uroš velja za zelo hitrega in spretnega igralca, ki zna v ključnih trenutkih prevzeti odgovornost nase in jeziček na tehtnici obrniti v prid svoje ekipe. Številni privrženci pravijo, da je zelo borben in vztrajen rokometaš in le ta dva faktorja sta lahko ključna za še boljšo igro in rezultate bojevnikov. Tudi v prihodnje se v klubu nadejajo njegovih sijajnih zadetkov in čvrste, nepopustljive borbenosti v obrambi.

Nemanja Živković (DK)

Najboljši strelec bojevnikov v ligi Ligi NLB Nemanja Živković bo tudi v prihodnji sezoni nosil dres belo modrih. Šestindvajset letni Beograjčan, ki je v srbski ARKUS ligi veljal za enega najperspektivnejših rokometašev tamkajšnjega ozemlja, se je na pobudo bivše legende slovenjgraškega kluba Nenada Maksića lansko poletje podal novim izzivom naproti, v mesto miru. Po letošnji izjemno turbulentni sezoni je s svojimi odličnimi partijami opozoril nase tudi v slovenskem prvenstvu. Zase pravi, da mu je največji užitek zabiti zadetek in se le tega poveseliti s svojimi soigralci. Športna dvorana Vinka Cajnka pa bo tudi v prihodnje priča “Žiletovim” izjemnim zadetkom.

Filip Banfro (DZ)

Ker se v mesto miru ekipa za naslednjo sezono pospešeno sestavlja, je upravi kluba uspel velik met. Del belo modre družine bo tudi prihodnjo leto bivši kadetski in mladinski reprezentant Filip Banfro. Filip velja za produkta domače rokometne šole. Lansko poletje se je tudi uradno priključil svojemu matičnemu klubu, saj se je dvaindvajsetletni desni zunanji nekaj sezon prej kalil pri sosednjem klubu iz Velenja. V klubu verjamejo, da je bojevnik s podpisom pogodbe potrdil zaupanje in hkrati odgovornost do kluba.

Tilen Grobelnik (SZ)

Tilen Grobelnik bo svojo rokometno pot vsaj še eno leto tlakoval v Slovenj Gradcu. Tilen se je belo modri ekipi pridružil v lanski sezoni. V Ligi NLB je za bojevnike prispeval kar 40 golov. Pred prihodom v mesto miru je igral za svoj matični klub Gorenje iz Velenja. V sezoni 2016/2017 pa je prvič okusil slast igranja v članski zasedbi. Kljub mladosti in svojim rosnim enaindvajsetim letom se lahko pohvali s številnimi uspehi tako klubskimi kot reprezentančnimi.

Rok Cvetko (SZ)

Rok Cvetko bo del belo modre družine tudi prihodnje leto. Rok, sicer produkt celjske rokometne šole letos že 5. sezono ponosno nosi in zastopa dres bojevnikov . V letošnji sezoni je močno zaostril konkurenco na srednjem zunanjem skupaj z mentorjem Borutom Ošlakom in nekaj let mlajšim Tilnom Grobelnikom. Njegove neverjetne hitrosti, eksplozivnosti in natančnih zadetkov se nadejajo tudi v prihodnje.

Žiga Lesjak (KN)

V prihodnji sezoni bo belo moder dres nosil krožni napadalec Žiga Lesjak. Nekdanji član Gorenja, Maribora in Ptuja bo sigurno veljal za pomembnega člena svoje ekipe. S svojimi izkušnjami pa bo pripomogel predvsem mlajšim igralcem, ki se priključujejo članskemu pogonu. V letošnji sezoni mu je poleg igranja, uspel velik dosežek tudi v vlogi trenerja. S kadetsko ekipo se je prebil med prvoligaško elito.

David Svečko (KN) – RK Gorenje

Kadrovanje ekipe, ki bo prihodnjo sezono branila barve slovenjgraškega kluba med prvoligaško elito, se nadaljuje v polnem teku. Kot prvega novinca, ki bo nosil belo moder dres iz kluba predstavljajo mladega perspektivnega krožnega napadalca Davida Svečka. 23-letni Svečko sicer produkt velenjske rokometne šole, trenutno nastopa za ljubljanski Grosist Slovan, katerega član je od sezone 2019/2020. Pred tem je svoje rokometno znanje kalil še v ŠRD Škofljica in matičnem Gorenju. V letošnjem prvenstvu je za ljubljanskega prvoligaša na dvaindvajsetih tekmah dosegel 47 zadetkov, kar ga uvršča visoko na lestvici strelcev. Mladi Velenjčan poleg odlične igre na liniji šestih metrov s svojo borbenostjo velja tudi za izjemnega obrambnega specialista. Ker mesto miru že vrsto let deluje kot prava “rokometna destinacija” za kaljenje mladih in perspektivnih igralcev v klubu verjamejo, da bo David s svojo mladostjo in željo po dokazovanju pripomogel veliko k uspehu bojevnikov.

 Rok Golčar (DZ) – SC kelag Ferlach

Za Davidom Svečkom so v mesto miru potrdili prihod izkušenega levorokega igralca, trenutno rokometaša avstrijskega prvoligaša SC Ferlach, 35-letnega Roka Golčarja. Rok je svojo športno pot začel v matičnem Velenju, kjer je zaradi odličnih predstav že pri rosnih dvajsetih prvič oblekel članski dres, leto dni kasneje pa je po želji za večjo minutažo zastopal barve Ormoža. Svoj potencial je nato predstavil še po vrnitvi v Velenje, kjer je iz leta v leto napredoval ter si prislužil mesto številka ena na desnem krilu. Njegov talent in izkušnje je opazil letošnji avstrijski predstavnik v EHF Evropskem pokalu, katerega član je od leta 2019. Kljub dejstvu, da je za univerzalnega Velenjčana, ki lahko igra tako na desnem krilu kot desnem zunanjem sezona že predčasno končana zaradi poškodbe roke se bodoči bojevnik že v polnem pogonu pripravlja na novo! V letošnji sezoni bo Rok poleg igranja v odličnem tandemu s Filipom Banfrom, dejaven tudi kot mentor mladim koroškim rokometašem.

Blaž Kleč (KN) -SC kelag Ferlach

Vodstvu RK Slovenj Gradec 2011 je v svoje vrste uspelo zvabiti otroka kluba Blaža Kleča. Članska ekipa bojevnikov se je na liniji šestih metrov okrepila s petintrideset letnim krožnim napadalcem in nekdanjim privržencem Orlov Blažem Klečom. Slednji je kar 5 sezon nosil dres velenjskega Gorenja, 3 sezone je branil barve mariborskega Branika, od leta 2018 pa si garderobo delil z bodočim soigralcem v družini bojevnikov Rokom Golčarjem. Blaž velja za izjemno izkušenega rokometaša, katerega rokometno znanje je zares na visokem nivoju. Prav s svojimi izkušnjami in široko rokometno razgledanostjo bo veliko doprinesel tudi mlajšim generacijam mladih bojevnikov. Pohvali se lahko s številnimi nastopi v Ligi prvakov, EHF pokalu in SEHA ligi.

Preberite še: To so igralci, ki ostajajo v ekipi modro belega kluba

Besedilo: RK Slovenj Gradec 2011

Dogodki

Predstavljamo vam še nekaj igralcev, ki bodo branili barve Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011 v prihodnji sezoni.