Search
Close this search box.

Slovenjgraška občina znižala komunalni prispevek. Komu in zakaj?

Svetniki mestnega sveta slovenjgraške občine so na svoji 15. redni seji sprejeli odlok, s katerim se opredeljujejo podlage za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo na območju Mestne občine Slovenj Gradec. Slovenjraški župan je dejal, da želijo s sprejemanjem takšnih spodbud omogočiti porast interesa po vlaganjih v njihovem okolju.

Pri tem je pomembno vedeti, da odlok omogoča kar nekaj oprostitev plačila komunalnega prispevka, med katerimi lahko izpostavimo izgradnjo neprofitnih stanovanj in stavb, namenjenih javnim storitvam, kot so izobraževanje, znanost, zdravstvo, šport ipd., olajšave za nestanovanjske kmetijske stavbe, poslovne in upravne stavbe ter predvsem olajšave v višini 50% za mlade družine, ki rešujejo stanovanjsko vprašanje.

Župan Tilen Klugler je ob tem povedal, da bo znižanje spodbudno delovalo predvsem za tiste, ki se odločajo investirati v našem okolju. “Na bistveno boljšem bodo kmetje, ki bi želeli graditi gospodarska poslopja, s takšnim ukrepom tudi vabimo podjetja z visoko dodano vrednostjo, investitorje blokovne zazidave, ki bi gradili neprofitna stanovanja ter stimuliramo mlade družine z željo po indidivualni gradnji itd.” razloži in še doda: “Naša želja je, da s sprejemanjem takšnih spodbud omogočimo porast interesa po vlaganjih v našem okolju in menim, da nam uspeva.”

Več si lahko preberete tudi v besedilu odloka na občinski spletni strani in v Uradnem listu RS.

Preberite še: Klugler: “Nastanitvene kapacitete so dokaj zadovoljivo zasedene”