Search
Close this search box.

Klugler: “Nastanitvene kapacitete so dokaj zadovoljivo zasedene”

V času razglašene epidemije se je turizem tudi v slovenjgraški občini zaustavil, po sprostitvi ukrepov pa so nastanitvene kapacitete kar hitro odprle vrata. Trenutno so dokaj zadovoljivo zasedene, število nočitev pa je primerljivo z lanskimi številkami, je v pogovoru povedal župan občine Tilen Klugler.

Klugler pove, da so nastanitvene kapacitete svoja vrata odprle kar hitro po sprostitvi ukrepov. “Trenutno so nastanitvene kapacitete dokaj zadovoljivo zasedene, število nočitev je primerljivo z lanskimi številkami. K temu so seveda največ pripomogli turistični vavčerji, od katerih imajo koristi predvsem turistične kmetije, ki so v teh dneh polno zasedene.”

Doda, da na območju Slovenj Gradca trenutno bivajo predvsem individualni turisti, ki v kraj prihajajo zaradi aktivnih počitnic v povezavi s pohodništvom in kolesarjenjem.

“Povečal se je obisk kolesarske poti Štrekna. V mesecu juliju gostimo tudi nekaj športnih ekip iz Slovenije, ki so tu na poletnih pripravah, bodo pa nočitve iz naslova športnega turizma letos precej manjše, saj so odpovedana mednarodna športna tekmovanja in priprave športnih ekip iz tujine. Prav tako skoraj ni povpraševanja po organiziranih izletniških programih za skupine.” pojasni slovenjgraški župan in doda: “Veseli nas seveda povečan turistični obisk gostov iz drugih delov Slovenije, kot spodbudo lokalnim turističnim ponudnikom pa se bo morda tudi kdo od domačinov odločil vavčer porabiti v lokalnem okolju.” ter zaključi, da so naši ponudniki turističnih zmogljivosti odlični: “Narava in okolje ter možnosti za dopust doma pa prav tako vabijo, da jih izkoristimo.”

Dogodki