Slovenjgraška občina pozvala SDS, da z družbenih omrežij umakne sporne oglase in ne zavaja

Uprava Mestna občina Slovenj Gradec je na sedež Slovenske demokratske stranke posredovala uraden dopis, v katerem je opozorila na uporabo grafičnih in vsebinskih elementov občinskih projektov v izvajanju, ki so financirani tako s sredstvi občinskega proračuna kot tudi s sredstvi Republike Slovenije in evropskih skladov.

Kot so zapisali na spletni strani slovenjgraške občine, se je na občinsko upravo in župana v zadnjem času namreč obrnilo več občank in občanov, prejeli so tudi svetniška vprašanja, precejšnje negodovanje pa opažajo tudi na družbenih omrežjih, nanaša pa se na navajanje občinskih projektov, financiranih z občinskimi, evropskimi in državnimi, torej davkoplačevalskimi sredstvi, na oglasnih sporočilih Slovenske demokratske stranke, so navedli.

Gre predvsem za plakata, na katerih se stranka hvali z obnovo kulturnega doma ter gradnjo zimskega bazena in urbanega parka.

“Javnost obveščamo, da je uprava Mestne občine Slovenj Gradec zato na sedež Slovenske demokratske stranke posredovala uraden dopis, v katerem je opozorila na uporabo grafičnih in vsebinskih elementov občinskih projektov v izvajanju,” so navedli na spletni strani občine.

“Stranko smo pozvali, da v duhu korektne obveščenosti javnosti o načinu financiranja projektov, sofinanciranih iz občinskega proračuna, državnih davkoplačevalskih sredstev in iz evropskih skladov, takšne oglase umakne z družbenih omrežij,” ja zapisano na spletni strani MO Slovenj Gradec.