Slovenjgraška bolnišnica pred več naložbami

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec za letos in prihodnje leto načrtuje vrsto naložb, svet zavoda pa je vodstvu bolnišnice na torkovi seji v zvezi s tem dal soglasje, da lahko začne z vsemi potrebnimi aktivnostmi. Svet zavoda se je seznanil tudi s stanjem glede covida-19 v bolnišnici, kjer trenutno zdravijo 12 covidnih bolnikov.
bolnica rešilec

Vodstvo bolnišnice je svetu zavoda na torkovi seji v okviru za javnost zaprte točke predstavilo naložbe v izvajanju in zadnje že izvedene naložbe, kot so naložba v angiograf, prenova oddelka za zdravljenje covidnih bolnikov in nujna vzdrževala dela.

V letošnjem in prihodnjem letu v bolnišnici načrtujejo več naložb. Kot so po seji za STA pisno pojasnili v bolnišnici, načrtujejo naložbo v SPET-CT napravo, na internem oddelku bodo izvedli nujna vzdrževalna dela, načrtujejo obnovo oddelka za paliativo, v kirurškem bloku načrtujejo zamenjalo dvigal, prav tako je v načrtu avtomatski transportni sistem.

Med načrtovani naložbami so tudi nujen nakup 75 bolniških postelj in okrepčevalnica pred urgentnim centrom. Prav tako je med načrti širitev in posodobitev cevne pošte ter novogradnja kirurškega bloka z nadomestno gradnjo za objekt, ki ga zdaj imenujejo klošter, in gradnja garažne hiše. Podrobnosti v zvezi s temi naložbami za zdaj niso znane.

Slovenjgraška bolnišnica je nedavno v starem kirurškem bloku odprla na novo urejene prostore za bolnike s covidom-19. Nove prostore za covidne bolnike so uredili zato, da so s tem sprostili posteljne zmogljivosti na internem oddelku, kjer so pred tem zdravili bolnike s covidom-19. Skupno bodo v na novo urejenih prostorih lahko zdravili 50 covidnih bolnikov, še štiri pa v intenzivni enoti.

V zadnjem tednu dni se je sicer število bolnikov s covidom-19 v slovenjgraški bolnišnici povečalo, saj so v začetku prejšnjega zdravili šest covidnih bolnikov na navadnem oddelku in enega v intenzivni enoti, danes pa zdravijo skupno 12 bolnikov, od tega dva potrebujeta intenzivno terapijo.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.