Search
Close this search box.

Slovenjgradčan Luka Vaupot je Naj dijak Slovenije

Dijaška organizacija Slovenije vsako leto izbere Naj dijaka na podlagi uspešnosti ne le na učnem področju, ampak tudi v okviru obšolskih dejavnosti.

Dijaška organizacija Slovenije je letos že devetič razpisala stalni projekt Naj dijak/ Naj dijakinja. Naj dijaka/Naj dijakinjo izbirajo na podlagi doseganja izjemnih dosežkov v športu, glasbi, celo znanosti ali če se je v prostem času posvečal/a prostovoljstvu in drugim organizacijam.

Letošnji laskavi naziv Naj dijak pripada Slovenjgradčanu Luki Vaupot.

Na spletni strani Gimnazije Ravne so zapisali: “Letos je ta naziv pripadel našemu lanskemu dijaku Luki Vaupotu. Veseli in ponosni smo, da so uspehi, ki jih je dosegel kot dijak naše gimnazije pripomogli k nazivu. Luka, čestitke in še veliko uspehov na nadaljnji poti!

Pri tem naj omenimo še, da je Luka bil lansko leto v slovenski ekipi, ki je sodelovala na olimpijadi eksperimentalne znanosti na Češkem in za las zgrešila zlato. Ekipa je zasedla končno 7. mesto in le za las zgrešila zlato, saj je bilo podeljenih samo 5 zlatih medalj. To je izenačen drugi najboljši rezultat Slovenije na EOES.

Luka tekmuje tudi v šahu in dosega odlične rezultate.

Mladi Slovenjgradčan je zaključil 2. letnik Gimnazije Ravne na Koroškem, s 3. letnikom pa nadaljuje na II. gimnaziji Maribor, kamor se je vpisal v program mednarodne mature. Njegova želja je, da bi se nato vpisal na študij fizike v tujini (če bo mogoče) ali pa v Sloveniji.

Iskrene čestitke Luki tudi z naše strani.

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Cvetka
Cvetka
1 leto nazaj

Bravo Luka. Tudi mi ti želimo obilo neprekosljivih rezultatov. Prejmi pozdrave od sošolca Luke S.

Rožle
Rožle
1 leto nazaj

ODLIČNA KVALITETA FOTOGRAFIJE. BRAVO REPORTER…

Dogodki

Dijaška organizacija Slovenije vsako leto izbere Naj dijaka na podlagi uspešnosti ne le na učnem področju, ampak tudi v okviru obšolskih dejavnosti.