Search
Close this search box.

Slovenj Gradec: Po včerajšnjem neurju se je danes z zahvalo oglasil vodja intervencije Uroš Benko

Neurja, ki so včeraj zvečer prizadela nekatere dele Slovenije, so povzročila precej škode tudi na območju MO Slovenj Gradec, kjer so bili na delu številni gasilci, ki se jim je v današnji izjavi za javnost še posebej zahvalil vodja intervencije Uroš Benko.

Včeraj nekaj po 19. uri je mesto Slovenj Gradec in okoliške vasi zajelo močno neurje, z dežjem, točo in močnimi sunki vetra. Ob 19.10 so gasilci PGD Slovenj Gradec prejeli prvi poziv na pomoč ob poplavljeni kleti. Temu pozivu je v samo nekaj pičlih minutah sledilo še okrog deset klicev na pomoč, ki jih je posredoval Regijski center za obveščanje Slovenj Gradec. Ker se je takoj videlo, da gre za dogodek večjega obsega, se je v gasilskem domu Slovenj Gradec, organiziral štab vodenja intervencije.

Po vzpostavitvi štaba se je aktiviralo vseh 10 gasilskih enot Mestne občine Slovenj Gradec, pozivom na pomoč se je odzvalo 114 gasilcev s 25 vozili in pripadajočo tehniko za reševanje ob naravnih nesrečah. Gasilci so skupno posredovali na več kot 30 lokacijah, nekatere naloge za odstranjevanje posledic neurja, so izvajali tudi danes, so sporočili iz PGD Slovenj Gradec.

VIDEO: Štab vodenja intervencije v Slovenj Gradcu

Za pomoč pri opravljanju vseh gasilskih nalog, se zahvaljujem g. županu Tilenu Kluglerju in MO Slovenj Gradec za izkazano podporo, poveljniku CZ Marjanu Klemencu za vso pomoč pri logistiki v štabu, občinskemu poveljniku Tomažu Bricmanu za odlično vodenje štaba in podporo, ter za izkazano zaupanje, da mi je bilo prepuščeno mesto vodje intervencij. Zahvala gre tudi vsem članom štaba, operativnemu vodji Andreju Pečniku ter Leji Kresnik in Valeriji Bricman, za pomoč pri zapisovanju intervencij in organizaciji. Zahvala gre tudi podjetju Pristar d.o.o. in Restavraciji Preša, ki so poskrbeli za okrepčitev naših gasilcev,” je v današnji izjavi za javnost zapisal vodja intervencije Uroš Benko.

Posebna zahvala pa gre seveda vsem našim gasilcem Mestne občine Slovenj Gradec, ki so včeraj pokazali svojo požrtvovalnost, pripadnost in ogromno, odlično opravljenega gasilskega dela. V čast mi je, da sem lahko vodil 114 gasilcev, z vso pripadajočo tehniko, v pomoč občanom Mestne občine Slovenj Gradec. Hvala vam in na pomoč,” je dodal Benko.

FOTOGALERIJA

Neurja, ki so včeraj zvečer prizadela nekatere dele Slovenije, so povzročila precej škode tudi na območju MO Slovenj Gradec, kjer so bili na delu številni gasilci, ki se jim je v današnji izjavi za javnost še posebej zahvalil vodja intervencije Uroš Benko.