Search
Close this search box.

Slovenj Gradec ostaja na vrhu lestvice

Rokometni Klub Slovenj Gradec po včerajšnji tekmi ostaja na vrhu 1.B lestvice.

Včeraj, 16. februarja ob 19:00 se je v nabito polni dvorani v Slovenj Gradcu odvil veliki derbi za prvo mesto 16. kroga med domačini Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011 in Rokometnim društvom Butan plin Izola.

FOTO: Aljaž Sešel

Izolčani z Brumnom in Božičem na čelu so že v prvem delu tekme zaostajali za štiri točke, do konca prvega polčasa pa so uspeli izenačiti na 12:12.

V drugem polčasu so Slovenjgradčani izboljšali obrambo ter od Izolčanov prejeli le devet golov. Ob koncu tekme je bila razlika kljub poizkusom nasprotnikov dve točki, rezultat je bil 23:21. Domačini so tako pokazali, da znajo igrati rokomet na visokem nivoju.

FOTO: Aljaž Sešel

Največ, pet zadetkov pri domačih sta zadela Žan Šol in Žiga Lesjak, s štirimi zabitimi goli pa sta sledila Rok Cvetko in Kenan Pajt.

Igra je bila po mnenju domačega stratega Sebastjana Soviča nervozna in z ogromno tehničnimi napakami in zgrešenimi streli, povedal pa je tudi, da je vesel, da so ohranili mirno glavo, da so držali visok ritem skozi celotno tekmo in na koncu vendarle zlomili borbene in izkušene goste. “Ponosen sem na fante, ponosen sem na to, kar so prikazali. Vesel sem, da so polne tribune, zato igramo in treniramo.” Celotno izjavo Sebastjana Soviča si lahko ogledate TUKAJ.

Slovenj Gradec z včerajšnjo zmago proti Izolčanom še naprej ostaja na vrhu 1.B ligaške lestvice, na drugem in tretjem mestu pa jim sledita Rokometno društvo Grosist Slovan in Rokometni klub Krško. Med prvimi štirimi mesti so le tri točke razlike.

FOTO: Rokometna zveza Slovenije

 

Dogodki

Rokometni Klub Slovenj Gradec po včerajšnji tekmi ostaja na vrhu 1.B lestvice.