Search
Close this search box.

Slovenj Gradec obiskal minister za kulturo in informiranje Republike Srbije (FOTO)

V Sloveniji se na povabilo ministra za kulturo Republike Slovenije mag. Zorana Pozniča mudi minister za kulturno in informiranje Republike Srbije, Vladan Vukosavljević. Oba sta danes obiskala Slovenj Gradec.

Ob današnjem uvodu v praznovanje Wolfovega leta sta se ministra sestala z županom Mestne občine Slovenj Gradec Tilnom Kluglerjem ter si ogledala mesto miru.

Ministra sta si ogledala mesto.

Sogovornika sta si na srečanju izmenjala informacije o dosedanjem sodelovanju Slovenj Gradca in partnerskega Gornjega Milanovca ter mest, s katerima Slovenj Gradec sodeluje v okviru mednarodne organizacije mest glasnikov miru, Kragujevcem in Kruševcem.

Oba sta se strinjala, da na kulturnem področju ostaja veliko možnosti za nadgraditev sodelovanja tudi med institucijami. Temu pa sta pritrdila tudi direktor Koroškega pokrajinskega muzeja, mag. Tadej Pungartnik in direktorica Koroške galerije likovnih umetnosti, dr. Andreja Hribernik.

Ministra sta si ogledala Koroški pokrajinski muzej in Koroško galerijo likovnih umetnost in se udeležila tudi novinarske konference ob pričetku Wolfovega leta, na kateri sta se, ob slovenjgraškem županu vpisala v spominsko knjigo vtisov. 

Minister za kulturno in informiranje Republike Srbije, Vladan Vukosavljević se je udeležil tudi novinarske konference ob pričetku Wolfovega leta.
Minister za kulturo Republike Slovenije mag. Zoran Poznič se je vpisal v spominsko knjigo vtisov.

V sklopu Sosedskega dialoga Slovenija–Avstrija je Ministrstvo za kulturo leto 2020 razglasilo za jubilejno leto Huga Wolfa. Ob tej priložnosti je danes v Slovenj Gradcu potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavili poštno znamko s podobo Huga Wolfa, celostno grafično podobo in program jubilejnega leta, ki se bo odvijal v Sloveniji in tujini. 

Preberite tudi: Jubilejno leto Huga Wolfa prinaša pester glasbeni program tako doma kot v tujini (VIDEO in FOTO)

VIR: MOSG

Dogodki