Search
Close this search box.

Slovenjgraška bolnišnica prva v Sloveniji z zabojniki za izolacijo morebitnih pacientov s koronavirusom (FOTO in VIDEO)

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so danes pojasnili, kako so pripravljeni na morebitne paciente z okužbo novega koronavirusa. Pripravili so tudi prva zabojnika v Sloveniji za primer sprejema potencialno okuženih pacientov z novim virusom.

V Slovenj Gradcu smo dobili prva zabojnika za primer sprejema potencialno okuženih pacientov s koronavirusom. Eden zabojnik je bivalni, kjer sta dva ležišča za bolnika, drugi zabojnik pa vsebuje tuš in stranišče.



Splošna bolnišnica Slovenj Gradec z opozorili pred vstopom v urgentni center obvešča vse paciente, kako ravnati v primeru suma okužbe. Že na vhodu opozarjajo: “V primeru izuščajev oziroma suma na nalezljivo bolezen pritisnite zvonec “Izolacija” in počakajte na nadaljna navodila.” in “Bolniki, ki so se v zadnjih dneh vrnili s Kitajske, Južne Koreje, Irana ali Italijanske province Lombardija, Veneto, Piedmont, in Emiglija Ramagnja, ali če ste bili v stiku z bolnikom okuženim z novim koronavirusom počakajo na obravnavo pred urgenco.”

Direktor bolnišnice Janez Lavre, dr. med., je pojasnil, da so v bolnišnici pripravljeni. Operativna skupina spremlja razmere tako v državi kot izven nje, imeli so nov sestanek. Pripravjen imajo tudi plan B in intenzivnejše ukrepe, v primeru težjih bolnikov. “Smo na to pripravljeni, vsa potrebna navodila smo posredovali vsem zaposlenim. V kolikor pacient posumi, da bi lahko šlo za okužbo s koronavirusom, kontaktira osebnega zdravnika po telefonu, tudi prihod v urgentni center napove.”

Direktor bolnišnice, Janez Lavre, dr. med. “Kar se tiče navodil in ukrepov ob morebitnem pojavu koronavirusa v naših krajih, svetujem strpnost, nobena panika ni potrebna.”:

[aiovg_video id=129398]

V SLOVENJ GRADCU SO PRIPRAVLJENI NA MOREBITNE PACIENTE Z OKUŽBO KORONAVIRUSA:

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so do preklica obiski na vseh oddelkih bolnišnice prepovedani. Obiski pa so omejeni na Oddelku za ginekologijo in porodništvo, kjer je obisk dovoljen le očetu novorojenčka. Na Oddelku za pediatrijo pa je lahko ob bolnem otroku prisoten le eden izmed staršev.

Naj omenimo, da je včeraj na sedežu MO Slovenj Gradec, na povabilo tamkajšnjega župana, potekal koordinacijski sestanek, na katerem so prisotni razpravljali o ukrepih v primeru povečanega števila okužb z novim koronavirusom. Na srečanju so sodelovali predstavniki Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, Zdravstvenega doma Slovenj Gradec, Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), Nacionalnega laboratorija za javno zdravje, Regijskega centra za zaščito in reševanje ter občine Mislinja in Mestne občine Slovenj Gradec. Več o tem poglejte: Tudi v Slovenj Gradcu so pripravljeni na povečanje okužb z novim koronavirusom. Na pojav virusa pa so pripravljeni tudi v domovih za starejše: V domovih za starejše se izvajajo preventivni ukrepi za virusna in druga podobna obolenja.

Dogodki