Skupna lista strank Naša prihodnost in stranka Dobra država na Koroškem predstavili kandidate za državnozborske volitve (VIDEO in FOTO)

Stranki Naša Prihodnost in Dobra Država na skupni listi kandidirata v vseh slovenskih volilnih okrajih. Na Koroškem se bosta za poslanski stolček potegovali dve kandidatki in kandidat.
Dobra država-predstavitev-15

Stranki Naša prihodnost, katere predsednik je Ivan Gale in Dobra država, s predsednikom Smiljanom Mekicarjem na čelu, ki bosta nastopili skupaj na prihajajočih državnozborskih volitvah, sta ta teden v Slovenj Gradcu predstavili kandidate, ki bodo kandidirali na Koroškem. V sodelovanju z Zvezo za Dolenjsko in gibanjem SOS se sicer na volitve podajajo z 78 kandidati. Ob predsednikih strank bodo med drugim kandidirali še poslanka Violeta Tomić, raper Zlatko in kuharica Alma Rekić.

Za poslanski stolček na Koroškem pa se potegujejo Katarina Praznik (9. volilni okraj – Slovenj Gradec), Klavdija Šeruga (10. volilni okraj – Ravne na Koroškem) in Boštjan Kotnik (11. volilni okraj – Radlje ob Dravi).

VIDEO: Izjava predsednika stranke Dobra država Smiljana Mekicarja

“Po vložitvi skupne kandidatne liste sem prepričan, da je to odlična ekipa, predvsem po homogenosti najboljša med vsemi. Mislim, da lahko 24. aprila pripravimo lepo presenečenje,” je že pred obiskom Koroške napovedal Ivan Gale, ki ob predstavitvi koroških kandidatov ni bil prisoten. Se je pa dogodka v Slovenj Gradcu udeležil predsednik stranke Dobra država.

Mekicar, ki je dejal, da vsi kandidati na listi Naša prihodnost in stranki Naša država prihajajo iz delovnih področij, kjer so vsi pri svojem delu uspešni. To uspešnost pa bi radi prenesli tudi v državno politiko. “Zadnji čas je, da se politična kultura in način dela v Sloveniji spremeni. Naša prihodnost in Dobra država predstavljata novo rešitev za to novo politiko”, je poudaril Mekicar.

Med najpomembnejše povolilne naloge stranki Naša prihodnost in Dobra država izpostavljata boj proti korupciji, ureditev zdravstva, povečanje samooskrbe ter podporo slovenskim kmetom in podjetnikom.

V strankah se sicer s skupno kandidatno listo na parlamentarne volitve podajajo s ciljem doseči rezultat, ki bi jim v parlamentu prinesel 10 poslanskih sedežev. Prepričani so, da je tak rezultat zanje tudi dosegljiv. Kot je namreč prepričana podpredsednica stranke Naša prihodnost Violeta Bulc, ki bo prav tako kandidirala na skupni listi, bodo zanje volili vsi starši, ki so bili priča, kaj se je v zadnjih dveh letih dogajalo s slovenskim izobraževalnim sistemom, vsi, ki so spregledali manipulacijo zadnjih dveh let in vsi, ki verjamejo, da Slovenija potrebuje neodvisne medije.

Da je v sociali nujna pravičnejša in individualna obravnava pomoči potrebnih, je na predstavitvi med drugim dejala tudi Klavidja Šeruga iz Velenja, ki kandira na Ravnah na Koroškem. “Trenutno je vse v prid izigravanju sistema. V šolstvu je nujno dati več poudarka na spodbujanju razmišljanja. Koronskih ukrepov ne podpiram – zadeve so šle predaleč, igra z manipulacijo in enoumjem razkraja zdravo družbo, ki jo je nujno ponovno povezati,” meni Šeruga.

Sem za svobodno in neprisiljeno izbiro – predvsem na področju poseganja v naše telo. Spremembe SO nujne na različnih področjih – marsikaj lahko uresničimo, vendar bo treba stopiti skupaj in zavihati rokave – ponašajmo se z dejanji ne z besedami,” je še povedala kandidatka za poslanko Klavdija Šeruga.

Predstavila se je tudi kandidatka Katarina Praznik, sicer profesorica športne vzgoje, ki poučuje na Srednji zdravstveni šoli v Slovenj Gradcu. “V prostem času se poleg politike ukvarjam tudi z osebami s posebnimi potrebami. Na tem področju delam ogromno. Lahko bi rekli, da premikam skale. In to premikanje skale želim prenesti tudi v politiko, predvsem na področje iztrebljanja korupcije,” je med drugim poudarila Praznikova.

Katarina Praznik, ki kandidira v devetem volilnem okraju, v Slovenj Gradcu, je v nagovoru volivcem tudi povedala: “Če želite, da tako na lokalni kot državni ravni prevlada poštenost, dobro delo, prostovoljstvo, s katerim se dolga leta ukvarjam. Da ne bi samo gledali na to, kaj nam bo kdo dal, dajmo tudi mi kaj nekomu. Celo tudi državi, ki ji je kdaj potrebno dati še kaj drugega kot le “brco v rit”. Ji ponuditi kako pomoč, kako spodbudo … Če si tega želite in mi boste pri tem pomagali, če bom dobila primerne spodbude, bomo lahko dobro peljali štiriletno zgodbo,” je napovedala.

Stranka Naša prihodnost in Dobra država je upanje in garant. Upanje v bolj demokratično in napredno družbo. Naša prihodnost in Dobra država je neutrudni glasnik in garant državljana Slovenije, da ga zaščitimo pred tistimi politično-kapitalskimi silami, katerih podrejeni izvrševalci so tako na levi kot desni strani. Naša prihodnost je upor silam, katerih edino vodilo je pohlep po denarju in moči,” pa je v izjavi za Koroške Novice navedel Boštjan Kotnik, ki kandidira v Radljah ob Dravi, vendar se srečanja v Slovenj Gradcu ni uspel udeležiti.

Moje prvo področje delovanja bo pripeljati finančne vzpodbude v Dravsko dolino in na Koroško. Z inovativnimi idejami in povezovanjem med centrom Ljubljano oz. odločevalci (ministrstva …), kjer živim zadnjih 20 let ter rodno Dravsko dolino, kjer sem preživel svojih prvih 27 let. Možnosti in naravnih danosti je ogromno, sam pa največjo dodano vrednost vidim v ljudeh, predvsem mladih. Drugo področje pa je vzgoja in izobraževanje, ki kliče po korenitih spremembah in odločnih korakih po prenovi. Zadnjih 10 let je to tudi moje največja preokupacija, imamo izdelan osnutek predloga, ki je bil že sprejet na posvetu v Državnem svetu leta 2019 in smo ga organizirali v režiji mojega oddelka za projektne dejavnosti Centra Janeza Levca Ljubljana,” je naštel Kotnik, sicer oče treh otrok in vodja več različnih skupin.

Več o kandidatu za poslanca Boštjanu Kotniku in obema kandidatkama, Katarini Praznik in Klavdiji Šeruga, si boste lahko na naši strani že danes prebrali pod rubriko SEZNAM KANDIDATOV ZA DRŽAVNOZBORSKE VOLITVE 2022 ZA KOROŠKO REGIJO.

FOTOGALERIJA

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije