Skupina SIJ bo letos izplačala božičnico

Glede na letošnje leto, ki ga je močno zaznamovala epidemija covida-19, so mnoga podjetja utrpela precejšnjo gospodarsko škodo, spet druga pa so na ta račun celo okrepila svoj položaj. Višine izplačil so različne – od nekaj sto do slabih dva tisoč evrov.

Po poročanju portala 24ur.com so v Skupini SIJ decembra običajno izplačali nagrado za poslovno uspešnost, ki je vezana na dosežene rezultate poslovanja, a je letos ne bodo. “Zaradi slabših rezultatov poslovanja v družbah Skupine SIJ letos ni podlage za izplačilo te nagrade. V znak zahvale za trud, da smo se skupaj skozi leto prebili bolje kot veliko naših konkurenčnih podjetij, in ker se vodstvo Skupine SIJ zaveda, da smo letos delali v izjemnih okoliščinah, pa je sprejelo odločitev, da se zaposlenim v vseh družbah, v proizvodnji in skupnih službah, decembra izplača 100 evrov bruto božičnice. Gre za simbolično gesto, znak dobre volje in prepoznavanje truda vseh zaposlenih,” so jim sporočili iz družbe.

Preberite tudi: V Metalu ostali brez božičnice, ampak v novo leto z višjimi plačami

Pojasnili so še, da so v Skupini SIJ za motiviranje zaposlenih za delo v teh oteženih okoliščinah že skozi leto izplačevali tudi druge nagrade.

Nekatera podjetja se še usklajujejo, nekateri svojim zaposlenim izplačali isti znesek kot lani:

V Gorenju se o izplačilu božičnice še usklajujejo. “Običajno se dogovarjamo o tem v prvi polovici decembra, tako se bomo tudi letos. Lani je božičnica znašala 600 evrov bruto, prejeli so jo vsi zaposleni razen vodstva,” so za 24ur.com sporočili iz Gorenja.

Telekom Slovenije bo svojim zaposlenim izplačal božičnico v enaki višini kot lani, to je v višini 70 % zadnje znane povprečne plače zaposlenih v Republiki Sloveniji, kar znaša približno 1250 evrov bruto, še poroča 24ur.com.

Spletni portal še poroča, da na Slovenskih železnicah odločitve o izplačilu božičnice še niso sprejeli, Petrol pa bo svojim zaposlenim letos namenil nagrado za poslovno uspešnost v višini 1000 evrov bruto, nagrada pa bo izplačana 15. decembra.

Preberite še: V številnih podjetjih se še niso odločili o izplačilu božičnic, v farmacevtski industriji božičnice enake kot lani

VIR: 24ur.com

Dogodki