Search
Close this search box.

Skupen števec Varno na kolesu obrnil več kot 66.000 km

Tudi letošnji maj mineva v znamenju programa Varno na kolesu, ki že 10. leto zapored širi sporočilo o pomenu varnosti kolesarjev v prometu in spodbuja k aktivnemu življenjskemu slogu. V letošnjem šolskem letu je približno 4.000 sodelujočih učencev v sklopu ene izmed razpisanih nalog zbralo 66.210 km.

Po dveh letih spletnih srečanj pa je končno čas, da se zopet vidimo v živo. Zmagovalci letošnjega razpisa bodo znani v četrtek, 26. maja, ob 9:45 na dogodku, ki bo potekal v Koloseju Ljubljana. Že zdaj pa razkrivamo šolo, ki je osvojila največ kilometrov glede na število sodelujočih učencev in število prekolesarjenih km. To je OŠ Jožeta Pučnika Črešnjevec.


Tako kot ozaveščanje o cestnoprometnih predpisih je pomemben del programa Varno na kolesu tudi spodbujanje h gibanju in uporaba kolesa kot trajnostnega prevoznega sredstva. V okviru razpisane naloge so učenci poskrbeli za svoje zdravje, okolje, hkrati pa še pridno beležili osvojene kilometre, ter se s tem potegovali za privlačne nagrade. Skupno so vsi učenci v tem letu prekolesarili kar 66.210 km, s tem pa prihranili približno tono in pol emisij CO2.

Zmagovalka naloge Kolesarim v prostem času, ki prejme kolo, ki ga podarja Zavarovalnica Triglav, je OŠ JOŽETA PUČNIKA ČREŠNJEVEC!

Projektu Varno na kolesu pa se konec maja pridružuje tudi akcija kolesarimo SKUPAJ, ki jo skupaj s podporniki organizira fundacija NEUROTRUST. Akcija veliko pozornosti posveča pomenu nošenja kolesarske čelade, ki v primeru padca prepreči hujšo obliko poškodbe glave. V sklopu akcije bodo zbirali sredstva, namenjena osebam, ki zaradi tovrstnih poškodb potrebujejo dolgotrajno rehabilitacijo in zdravljenje. Sredstva se zbirajo do konca julija s sodelovanjem pri kolesarskih podvigih, v tem času pa so donacije možne tudi s pošiljanjem SMS-sporočil na 1919 s ključno besedo KOLESARIMO5.

Se vidimo 26. maja pred Kolosejem v ljubljanskem BTC!
Veseli nas, da se po dveh letih spletnih srečanj končno lahko vidimo tudi v živo. Rezervirajte si čas za dopoldansko srečanje v četrtek, 26. maja, ko bo strokovna komisija skupaj s partnerji projekta razglasila letošnje zmagovalce. Aktualne novice in zanimive kolesarske podvige sodelujočih šol do takrat spremljajte na spletni strani Varno na kolesu.

Vir: Varno na kolesu

Dogodki