Search
Close this search box.

Škisova tržnica: Zaradi lanskoletne izgube dobička letos številni študentski klubi, med njimi tudi KKŠ, napovedujejo bojkot

Zaradi lanskoletnega incidenta se letošnje Škisove tržnice nekateri študentski klubi iz Slovenije ne bodo udeležili.

Vsem dobro poznana prireditev v glavnem mestu Slovenije, Škisova tržnica, eden izmed največjih študentskih dogodkov, ki se ga vsako leto udeleži več tisoč študentov iz celotne Slovenije, letošnje leto ne bo tako obiskana kot prejšnja leta. Nekaj študentskih klubov, med njimi tudi Klub koroških študentov, je zaradi lanskoletnega incidenta sporočilo, da se prireditve ne bodo udeležili.

Lansko leto se je po koncu prireditve zgodil incident. Kot so zapisali na Radiu Študent, naj bi šlo za izginotje gotovine v višini 70.667 €, ki so izginili med transportom denarja iz prizorišča dogodka na Kardeljevi ploščadi do hotela v središču Ljubljane, kjer bi naj organizatorji Škisove tržnice denar preštevali. Odgovornosti za izginotje omenjenega denarja uradno ni prevzel nihče izmed organizatorjev dogodka, prav tako pa tudi predstavniki študentskih klubov, ki jim je bila Škisova tržnica namenjena, na sejah Zveze ŠKIS niso dobili nobenih konkretnih informacij.

Klub koroških študentov je na svoji spletni strani zapisal: “Lanskoletno izginotje 70.000 evrov je v naših očeh nedopustno in smo skrajno razočarani, da je Zveza ŠKIS  skušala to dejanje prikriti.”

Na Klubu koroških študentov so ogorčeni, saj to, po njihovem mnenju, meče slabo luč na ostale delujoče klube študentov.

“Študentski klubi se mesečno soočamo z obtožbami, da zapravljamo državni denar, prirejamo samo pivske zabave, tu in tam tudi, da denar spravljamo v lastne denarnice. Vsaka takšna in podobna govorica nas zaboli, saj se v Klubu koroških študentov zavedamo, da letno pripravimo več kot 50 dogodkov, ki so predvsem izobraževalne, kulturne, športne in dobrodelne narave. In od teh 50 projektov organiziramo največ 3 dogodke letno, katerih namen je izključno samo zabava. Ob takšnem številu projektov si nikakor ne moremo dovoliti, da bi denar zapravili za karkoli drugega kakor za naše člane in simpatizerje društva KKŠ”, so še zapisali.

“Takšni dogodki krhajo ugled delovanja vsakega posameznega študentskega kluba v Sloveniji” – Klub koroških študentov

Zaradi lanskoletnega dogodka je Klub koroških študentov skupaj z ostalimi  študentskimi klubi iz vzhodne Slovenije sklenil, da se Škisove tržnice letos ne bodo udeležili. Javni odziv so na uredništvo Univerzitetne redakcije poslali še Klub mariborskih študentov, Klub ormoških študentov, Klub prekmurskih študentov, Klub ptujskih študentov, Klub študentov Lendava, Klub študentov Ruš, Selnice in Lovrenca, Klub študentov Slovenska Bistrica, Prleški študentski klub, Študentski klub Slovenskih goric in Študentsko-mladinski klub Klinka.

“S preteklim delovanjem zveze, ki naj bi povezovala vse študentske klube v Sloveniji, je sedaj ves naš trud zaman, saj takšni dogodki krhajo ugled delovanja vsakega posameznega študentskega kluba v Sloveniji. Kot študentski klub imamo svoje vrednote, vizijo in poslanstvo, v katero verjamemo ter se po teh tudi ravnamo. Tokrat se naše vrednote niso skladale z vrednotami Zveze ŠKIS, ki nam je krajo denarja prikrila in dovolila, da se je to zgodilo. Razočarani smo nad dejstvom, da je vodstvo Škisove tržnice 2019 ostalo enako kot lani in prav tako nad tem, da ni bilo ustreznih sankcij in prevzema odgovornosti v vodstvu Zveze ŠKIS, ki je vseskozi vedelo za ta dogodek”, so še zapisali na Klubu koroških študentov.

Dogodki

Zaradi lanskoletnega incidenta se letošnje Škisove tržnice nekateri študentski klubi iz Slovenije ne bodo udeležili.