Search
Close this search box.

Skei na Ravnah 25. oktobra napovedal protestni shod

Po poročanju STA, je Koroška regijska organizacija Sindikata kovinske in elektro industrije Slovenije (Skei) za četrtek, 25. oktobra, napovedala protestni shod na Ravnah na Koroškem, na katerem želijo opozoriti na “ignoranco večine delodajalcev na Koroškem” glede zahtev delavcev oz. Skei. Predsednik regijske organizacije Vili Novak pričakuje množično udeležbo.

Pred slabim mesecem dni smo tudi na strani Koroških novic pisali o morebitni stavki v podjetju SIJ Metal Ravne.

https://www.koroskenovice.si/novice/se-sij-metalu-ravne-obeta-stavka/

Na Metal smo se obrnili z vprašanji in jim predstavili dejstvo, da so zaposleni množično nezadovoljni s plačami, da se pritožujejo glede večizmenskega dela in slabih delovnih razmer. Odgovor na zastavljena vprašanja smo sicer čakali več kot dva tedna, v pojasnilu pa je, 18. 9. 2018, Andrej Gradišnik, glavni direktor SIJ Metal med drugim pojasnil, »znotraj podjetja nismo zaznali znakov o stavki zaposlenih.«

Je šlo za prikrivanje informacij javnosti ali morda metanje peska v oči, glede na današnjo napoved protestnega shoda na Ravnah na Koroškem. Na katerega Skei vabi in poziva delavce tudi s pomočjo napovedi dogodka na družbenem omrežju Facebook.

Znotraj sindikata so odločni, da če vodilni ne bodo ugodili njihovim zahtevam, v prvi vrsti zahtevajo dvig osnovnih plač, bo sledila stavka.

Dogodki