Search
Close this search box.

Si v fazi iskanja zaposlitve? Obišči spletno stran »Preveri podjetje« in poglej, kaj pravijo drugi o delovnem mestu, za katero se zanimaš

Iskanje zaposlitve in s tem tudi načrtovanje kariere ni zgolj ena najpomembnejših odločitev, katero moramo sprejeti v življenju, temveč predstavlja tudi eno najtežjih vprašanj, s katerimi se mora slej ko prej soočiti vsak posameznik. Kakopak tudi ne, ko pa sta od zaposlitve odvisninaša socialna varnost in finančna neodvisnost, konec koncev pa so tudi naša osebna sreča, dobro počutje in produktivnost neločljivo povezani z zadovoljstvom na delovnem mestu. Seveda je za začetek najbolj pomembno, da ocenimo svoje znanje, izkušnje in osebnostne lastnosti ter razmislimo o področjih, ki nas zanimajo, odločilen dejavnik je lahko tudi naša izobrazba, toda več o tem morda naslednjič.
Fotografija je simbolična

Različnih ponudb za delo je trenutno na voljo ogromno, kar je za iskalce zaposlitve vsekakor zelo dobro. Žal pa je iskanje ustrezne zaposlitve, s katero bo posameznik zadovoljen in mu bo omogočila osebno ter finančno rast, nič kaj enostavna naloga. Da bi vam to odločitev vsaj nekoliko olajšali, smo v Preveri podjetje pripravili posebno spletno stran (dostop je na voljo s klikom na naslednjo povezavo), na kateri boste prejeli najboljše informacije o delovnem mestu, za katero se zanimate.

V nadaljevanju bomo predstavili najpomembnejše razloge, zakaj je naša spletna stran Preveri podjetje izjemno koristna in več kot dobrodošla novost na slovenskem spletu za vsakogar, ki je v fazi iskanja zaposlitve, pa tudi za delodajalce.

Zagotovo se boste strinjali, da je razpis za prosto delovno mesto verjetno bistvenega pomena za sprejetje odločitve o tem, če se bo v nas vzbudilo zanimanje ali ne in če bomo za zaposlitev sploh poskušali kandidirati. Ko se zanimamo za neko delovno mesto, pa lahko običajno iz razpisa razberemo zgolj nekaj osnovnih in skopih informacij, kot so površinski opis nalog, potrebne kvalifikacije, kraj opravljanja dela in delovnik. Navadno se tu seznam tudi ustavi, z izjemno nekaj redkih delodajalcev, ki so pri pisanju razpisa nekoliko bolj gostobesedni. Poleg tega pa se pri branju razpisov za prosta delovna mesta pogosto sprašujemo, ali vse, kar je tam zapisano, tudi drži, koliko informacij je delodajalec izpustil, bodisi nenamerno ali namerno in v kolikšni meri je v opisu zaposlitve zastopana neiskrenost s strani delodajalca. Seveda vse to z namenom, da bi nas razpis za delovno mesto čim bolj pritegnil in da bi se za zaposlitev tudi prijavili. Opisana problematika zavajanja delodajalcev se pri nas pojavlja pogosteje, kot bi si morda mislili, še posebej težavna pa je lahko iz dveh razlogov; velikokrat se zgodi, da posameznika razpis za delovno mesto tako navduši, da niti ne preveri ostale ponudbe za zaposlitev. Dogaja pa se tudi to, da posameznik razmišlja med dvema delovnima mestoma, potem pa se odloči za eno izmed njiju zato, ker ga je razpis bolj pritegnil, na koncu pa svojo odločitev obžaluje. Iz tega razloga vam ekipa Preveri podjetje svetujemo, da se v fazi iskanja zaposlitve o delodajalcu in prostemu delovnemu mestu čim bolj informirate. Pri tem je najbolj pomembno to, da so informacije, ki jih pridobite, natančne in predvsem verodostojne, po možnosti od nekoga, ki ravno to zaposlitev tam že tudi opravlja. In ravno to je tudi smisel spletne strani Preveri podjetje, saj je konec koncev le tako mogoče doseči transparentnost trga dela. 

Na naši spletni strani boste namreč z vpisom imena podjetja, v katerem si želite zaposlitve, na hiter in enostaven način prišli do realnih, poštenih, iskrenih in povsem subjektivnih ocen ter mnenj ljudi, ki v enakem podjetju opravljajo enako delo, kot bi si ga želeli vi. Zavoljo tega se boste veliko lažje prepričali, če je to podjetje res pravo za vas in tako zelo dobro spoznali delodajalca, njegov odnos do zaposlenih, njihovo zadovoljstvo v tem podjetju, kako je z možnostmi napredovanja in vlaganjem v nadaljnja izobraževanja zaposlenih. Prav tako boste lahko na spletni strani Preveri podjetje prebrali pozitivne in negativne kritike zaposlenih o tem podjetju, kako se počutijo v delovnem okolju in kako vidijo prihodnost tega podjetja.

Ena izmed pomembnih koristi spletne strani Preveri podjetje pa je tudi pridobitev informacij, ki sicer v razpisu za delovno mesto navadno niso navedene, vendar jih zaradi takšnih ali drugačnih razlogov niti ne bi vprašali na razgovoru za delo, pa kljub temu niso nič manj pomembne. Kvečjemu lahko na vašo odločitev celo odločilno vplivajo. Plača v neto znesku in ali je ta sploh redna, zadovoljstvo z dejanskim izplačilom nadur in potnih stroškov, vzdušje v delovnem okolju ter število ur, kolikor je povprečno potrebno biti v službi, so le nekatere izmed njih.

Če ste tudi sami v fazi iskanja zaposlitve, vam toplo svetujemo, da se po vsej sili izognete sprejemanju naglih odločitev, o delovnem mestu, s katerim se spogledujete, dobro premislite in se informirate z obiskom naše spletne strani Preveri podjetje, saj boste le tako ravnali preudarno in odgovorno. Naj dodamo, da je naša spletna stran vsem koristnikom popolnoma brezplačna, ne zahteva nikakršne registracije in za povrh vsega popolnoma enostavna za uporabo. Naj dodamo, da na objavo, spreminjanje ali izbris podanih mnenj nima vpliva nobeno podjetje, zaradi česar je zanesljivost spletne strani Preveri podjetje popolnoma zagotovljena.

Hkrati pa vas vabimo, da v kolikor že imate nekaj delovnih izkušenj v katerem izmed slovenskih podjetij, tudi sami podate oceno in podate svoje mnenje o delodajalcu ter tako olajšate odločitev nekomu, ki se morda zanima za zaposlitev v ravno tem podjetju. In še to, na naši spletni strani je omogočena popolna anonimnost, zato so vsakršne morebitne skrbi odveč.

Spletna stran Preveri podjetje pa kot smo dejali že uvodoma, ni izjemno uporabna samo za vse tiste, ki so v fazi iskanja zaposlitve, ampak je lahko v veliko korist tudi vsem delodajalcem. S podanimi ocenami in mnenji se bo lahko namreč vsak delodajalec prepričal o zadovoljstvu v svojem delovnem aktivu, hkrati pa bo spoznal, kaj je v podjetju pozitivnega, zavoljo posebne rubrike »Predlagaj vodstvu« pa bo tudi uvidel, kje je morda še vedno prostor za izboljšave in kaj bi bilo potrebno spremeniti. Brez vsakega dvoma lahko namreč zapišemo, da je zadovoljstvo zaposlenih v vsakem podjetju bistvenega pomena za njihovo angažiranost, saj bodo zadovoljni zaposleni na delovnem mestu veliko bolj produktivni in se počutili bolj izpopolnjene, kar se bo občutno poznalo tudi na samem uspehu podjetja.

Besedilo: Aleksandar Đuričić

Dogodki

Iskanje zaposlitve in s tem tudi načrtovanje kariere ni zgolj ena najpomembnejših odločitev, katero moramo sprejeti v življenju, temveč predstavlja tudi eno najtežjih vprašanj, s katerimi se mora slej ko prej soočiti vsak posameznik. Kakopak tudi ne, ko pa sta od zaposlitve odvisninaša socialna varnost in finančna neodvisnost, konec koncev pa so tudi naša osebna sreča, dobro počutje in produktivnost neločljivo povezani z zadovoljstvom na delovnem mestu. Seveda je za začetek najbolj pomembno, da ocenimo svoje znanje, izkušnje in osebnostne lastnosti ter razmislimo o področjih, ki nas zanimajo, odločilen dejavnik je lahko tudi naša izobrazba, toda več o tem morda naslednjič.