Search
Close this search box.

Severnokorejski vodja Kim Jong Un mrtev ali v vegetativnem stanju?

Po poročanju nekaterih kitajskih in japonskih medijev naj bi 36-letni voditelj Severne Koreje Kim Jong Un preminil, potem ko je po sicer preprosti operaciji srca prišlo do komplikacij.

Podpredsednica televizijske mreže HKSTV Hong Kong Shijian Xinzou, ki je bila o tragični vesti obveščena neposredno, iz zanesljivih virov pravi, da naj bi bil Kim Jong Un bil mrtev ali pa v vegetativnem stanju.

V Severno Korejo naj bi bila zaradi njegovih težav s srcem nedolgo nazaj odposlana skupina kitajskih zdravnikov, a operacija je bila bodisi površna bodisi prepozna, je prepričan eden od kitajskih zdravnikov. Severnokorejski mediji o njegovem stanju zaenkrat še molčijo, medtem pa se na družbenih omrežjih in v drugih svetovnih medijih širi čedalje več informacij o njegovi smrti.

Kim Jong Una so v javnosti nazadnje 11. aprila, v naslednjih dneh pa ga ni bilo na večja državna praznovanja. V primeru, da se novica o smrti servernokorejsega vodje izkaže za resnično, ga bo na ‘prestolu’ najverjetneje nasledila njegova sestra Kim Yo-jong.

Vir: maribor24.si

Dogodki