Sestanek svetovalne skupine za covid-19 napovedan za ponedeljek. Kakšni ukrepi nas čakajo?

V soboto so v Sloveniji opravili 2849 PCR testov in potrdili 516 okužb z novim koronavirusom, na Koroškem 28. Vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar je v soboto napovedala, da bi se lahko svetovalna skupina sestala že danes in razmislila o novih ukrepih, danes pa je sporočila, da se bo to zgodilo v ponedeljek.
krek strokovna sl

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar, ki je v soboto ob slabšanju epidemioloških razmer napovedala, da bi se svetovalna skupina v primeru alarmantnega povečanja številk lahko sestala že danes, je za STA pojasnila, da sestanka danes ne bo. Člani svetovalne skupine so sicer komunicirali med sabo prek elektronskih medijev, vendar niso sprejeli dodatnih odločitev. V ponedeljek bo tako na vrsti redni sestanek, na katerem bodo razmislili o morebitnih novih korakih za zajezitev epidemije.

Sicer pa je Logar včeraj za Dnevnik na RTV SLO na vprašanje, katere zaostritve lahko pričakujemo dejala, da bodo najprej začeli pri tistih ukrepih, ki so se najprej sproščali, kot je zapiranje lokalov. V nadaljevanju sledi dodatno zmanjševanje števila ljudi, ki se lahko družijo in sedaj znaša deset, po potrebi pa še preostali ukrepi.”

Preberite tudi: V soboto v Sloveniji 516 novih okužb. Na Koroškem 28, največ na Prevaljah

Sedemdnevno povprečje novopotrjenih okužb, ki je v petek po več kot mesecu dni zopet preseglo številko 800, je glede na dan prej še naraslo in doseglo število 808. 14-dnevna incidenca okužb je po podatkih vlade narasla za sedem na 500. Po podatkih covid sledilnika je število aktivnih primerov okužb naraslo na 10.554.

Vir: STA

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.