Search
Close this search box.

Šentanel: Pod lipo sred vasi se je predstavilo več kot 150 nastopajočih (VIDEO in FOTO)

Minulo nedeljo je v Šentanelu potekalo srečanje »Pod lipo sred vasi pesem zadoni«, ki so ga za zaradi dobre organizacije, prijetnega ambienta in pestrega dogajanja, za svojega vzeli tako domačini kot tudi gostje.

V nedeljo, 30. junija, je v Šentanelu potekalo srečanje »Pod lipo sred vasi pesem zadoni«, ki so ga že drugo leto zapored pripravili člani KD Šentanel ob pomoči gostilne Marin in različnih organizacij, društev ter posameznikov, ki so pomagali sooblikovati pester kulturno zabavni program.

VIDEO: Prireditev so z nastopom otvorili Šentanelski pavri, ki jih vodi Ferdo Piko.

Vabljeni pod lipo sred vasi, kjer se bo pelo, igralo in bo veselo še ves dan. Se vidimo na Šentanelu pri Marinu.

Objavil/a Koroške Novice dne Nedelja, 30. junij 2019

Letošnje vokalno, pevsko in instrumentalno srečanje je potekalo v nedeljo, 30. 6. 2019, od 11. ure naprej pod lipo pri Marinu (Miler) v Šentanelu. Na njem je sodelovalo preko 150 nastopajočih, ki jim je prišlo tekom dneva prisluhnit veliko število obiskovalk in obiskovalcev od blizu in daleč, med njimi je bilo tudi kar nekaj tujih turistov. Pevcem in glasbenikom pa sta prisluhnila tudi župan in podžupan Prevalj, dr. Matic Tasič in Boštjan Gorenšek.


Na srečanju, ki ga je povezoval Marko kavtičnik, so nastopili: Šentanelski pavri, Klapa Tugare, Etno skupina Rakuni, OŠ Šentanel in Samanta, Pavr Kapela, Vokalna skupina Šentanel, Oktet Fellas, Zimski kosci, Oktet suha, Vesele kmetice, ansambel Žarek, Šempetrski pavri, Tamburaši Bisernica, ansambel Marka Gostenčnika, Klemen Gorenšek in Lina, sestri Ajda in Manca … 


Najdaljšo pot so od nastopajočih do Šentanela prevozili člani in članice Tamburaške skupine Bisernica, ki deluje v sestavi Društva upokojencev Ljutomer že skoraj 40 let. Kot so povedali Prleki, so bili tokrat v Šentanelu prvič, niso pa prvič prišli na Koroško. Pogosto namreč obiščejo mežiške upokojence, s katerimi že več let uspešno sodelujejo.

Prireditev, ki je trajala ves popoldan, je spremljalo bogato dogajanje na stojnicah, kjer so imeli gostje možnost kupiti in si ogledati izdelke domače obrti, ročna dela ter se tudi posladkati. Najmlajši pa so lahko domov odšli z novo poslikavo telesa iz pod rok Nine Kajžer, moštne d’čve, ki poleg tega, da v prostem času promovira koroški mošt, zelo rada tudi ustvarja in riše. Kdor pa je želel preizkusiti srečo, pa je lahko z nakupom srečke, zadela je namreč kar vsaka iz med približno 450., postal bogatejši tudi za lepo darilo.

V Šentanelu so se med drugim predstavili tudi člani Okteta Suha, ki delujejo že od leta 1981 in se lahko pohvalijo z več kot 1400 nastopi in koncerti, ki so se jih udeležili po različnih evropskih krajih, v ZDA, Avstraliji, Kanadi, Argentini … So pa tudi organizatorji mednarodnega festivala, ki je letos potekal že šestindvajsetič, o njem pa smo poročali tudi na naši spletni strani TUKAJ.

VIDEO: Oktet Suha iz Občine Suha – Neuhaus

Pod lipo sred vasi tudi pesem Oktet Suha lepo zadoni … še vedno vabljeni k Marinu, kjer je veselo že ves dan.

Objavil/a Koroške Novice dne Nedelja, 30. junij 2019

Na stojnicah je bilo med drugim na ogled tudi razstava Milana Pika, upokojenca iz Mežice, ki je zadnji dve leti veliko časa namenil izdelovanju različnih izdelkov iz papirja z origami in kviling tehniko, ki ju kombinira tudi z lesom, občasno pa izdela še kakšen bonsaj ali kaj iz lesa, kakšno mesoreznico ali pa okrasek.

VIDEO: Na prireditvi “Pod lipo sred vasi naj pesem zadoni” so nastopile članice pevskega zbora DK Mežiške doIne Vesele kmetice. 

[aiovg_video id=82326]

Da nastopajoči in obiskovalci nismo bili lačni, je poskrbela gostilna Marin, ki se ponaša z odlično kulinariko in prijetnim ambientom, kjer domuje tudi predsednica KD Šentanel, Danica Miler, ki je nam med prireditvijo namenila nekaj pozdravnih besed, se zahvalila vsem za udeležbo in izrazila zadovoljstvo nad tem, da je prireditev, za katero si želijo, da bi postala tradicionalna, bila tudi letos zelo dobro obiskana oziroma še boljše kot prva, ki so jo pod lipo sred vasi pripravili lani

VIDEO: Pod lipo so zapeli in zaigrali tudi člani Etno skupine Rakuni, ki so se pred kratkim vrnili z mednarodnega festivala na Ohridu.

[aiovg_video id=82330]

Glede na obisk in odlično izveden program lahko z gotovostjo rečemo, da bo naslednja prireditev prav tako uspešna, če ne še boljša. O njej pa bomo kot o tradicionalni prireditvi, zagotovo poročali tudi v prihodnjih letih.

Dogodki

Minulo nedeljo je v Šentanelu potekalo srečanje »Pod lipo sred vasi pesem zadoni«, ki so ga za zaradi dobre organizacije, prijetnega ambienta in pestrega dogajanja, za svojega vzeli tako domačini kot tudi gostje.