Festival Suha zopet navdušil obiskovalce (FOTO)

48-klrfestival-047 (1)

V petek 15. in soboto 16. junija, je v cerkvi sv. Vida v Dravogradu in na suškem gradu na Suhi potekal 27. mednarodni Festival Suha Dravograd.

Obiskovalci letošnjega Festivala Suha v so na suškem gradu uživali odlično vokalno glasbo v enkratnem ambientu, kjer so se predstavile vrhunske male vokalne skupine iz različnih držav.

FOTO: Oktet Suha

Povrhu se festival, katerega Oktet Suha kot glavni organizator prireja v sodelovanju z občinama Suha in Dravograd, z domačim društvom KPD Drava in Krščansko kulturno zvezo, lahko pohvali z 20-letnim odličnim in profesionalnim čezmejnim sodelovanjem z Dravogradom.

Glasbeni gostje so tokrat prišli iz Avstrije – Gesangskapelle Hermann iz Dunaja, Slovenije – ŽVS Lipa iz Litije in letos prvič iz Baltika: Latvian Voices. V Dravogradu so bili še posebno počaščeni nekdanji pobudniki in nosilci čezmejne zamisli.

Med odličnimi gosti so bili slavna mezzo-sopranistka Bernarda Fink-Inzko, Visoki predstavnik v BiH in predsednik NSKS Valentin Inzko, Generalni konzul Milan Predan, deželni poslanec Christian Benger, župana Marijana Cigala in Gerhard Visotschnig, podjetnik Franz Mlinar, direktorja Mohorjeve Karl Hren in Franc Kelih, Zalka Kelih-Olip za KKZ, umetnika Rudi Benetik in Helmut Blažej ter deželni kulturni nagrajenec Engelbert Logar.

Tudi letošnji festival je tako potekal na vrhunski ravni in znova dokazal, da je eden najkvalitetnejših v tem delu Evrope.

VIR: Jokej Logar, Oktet Suha

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.