Seja ustavnega sodišča glede pogoja PC v državni upravi končana

Ustavno sodišče je na današnji seji obravnavalo zahtevo Policijskega sindikata Slovenije za oceno ustavnosti in zakonitosti vladnega odloka, ki s petkom za zaposlene v državni upravi uvaja pogoj prebolelosti ali cepljenja (PC). Seja se je že končala, a več o morebitni odločitvi za zdaj še ni znano.

Zaradi pogoja PC v državni upravi je bilo sicer vloženih več ustavnih pobud. Portal N1 je prejšnji teden poročal, da je ustavno sodišče prejelo že približno 250 pobud posameznikov iz državne uprave, ki izpodbijajo vladni odlok.

Ustavno sodišče je medtem sporočilo, da bo nekatere pobude za presojo ustavnosti omenjenega vladnega odloka obravnavalo absolutno prednostno.

Vlada je namreč sklenila, da bodo morali s 1. oktobrom zaposleni v državni upravi, ki bodo želeli delo opravljati v prostorih delodajalca, izpolnjevati pogoja preboleli ali cepljeni, medtem ko se bo iz t. i. pogoja PCT izloči T, torej testiranje. Ta pogoj bo veljal za ožjo državno upravo (ministrstva, organi v sestavi, inšpekcije, policija, vojska in upravne enote), in ne za celoten javni sektor.

Pred ustavnim sodiščem se je dopoldne v času obravnave zahteve zbralo nekaj protestnikov, ki nasprotujejo uvedbi pogoja PC v državni upravi. Policija varuje območje pred vhodom v sodišče, ki ga je ogradila z ograjo. Po poročanju medijev do incidentov doslej ni prišlo.

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Metka
Metka
2 let nazaj

Vsak zaposleni naj zahteva, da mu tisti, ki zahteva cepljenje, to tudi napiše. Zavedati se moramo, da vsak, ki podpiše izjavo pred cepljenjem, pristaja prostovoljno na cepljenje in nima pravice do kakršnekoli odškodnine. Če pa predpostavljeni napiše, da se mora sodelavec cepiti, pa je to dokument za sodišče. To sta bistveni razliki,

Neznanec
Neznanec
2 let nazaj

Dolgocajtni ste že naaa VLADA NEJ ODSTOPI Z STROKO PA OVCAMI V PARLAMENTU pa imate mir

Dogodki