Search
Close this search box.

Še nimate načrtov za vikend? V Slovenj Gradcu bo pestro dogajanje tudi ta konec tedna

Poletje v mestu prinaša v Slovenj Gradec tudi ta konec tedna pestro dogajanje, ki ga ne gre zamuditi. Vabljeni.

Spored v četrtek, 27. julija 2023

V Koroški galeriji likovnih umetnosti vas ob 18. uri čaka POLETJE V GALERIJI – DEKONSTRUKCIJA SAMOZADOSTNE FORME: Slovensko kiparstvo 80-ih in 90-ih let 20. stoletja.

Slovensko kiparstvo je v osemdesetih, zlasti pa še na začetku devetdesetih let preteklega stoletja v Sloveniji z ustvarjalno invencijo v marsičem zasenčilo sočasno dogajanje v slikarstvu., saj se je sproščeno in odprto priklonilo pluralizmu likovnih praks kot izraziti tendenci preseganja stilnih omejitev v sodobni umetnosti. Vpliv zaključenih ciklov in posamezna dela Dube Sambolec in Matjaža Počivavška, zlasti pa odmev znamenite londonske St. Martin’s School of Art in ti. »novega angleškega kiprastva«, ki ga je v domače okolje izvirno prenašal profesor na akademiji Lujo Vodopivec, so bili za generacijo študentov sredi osemdesetih let nosilci svežega vetra, ki so razburkali postano mlako slovenske kiparske scene, v kateri se je pred tem filistrsko gojil ideal čistega modernizma.

Predaval bo kustos Marko Košan, le-to se bo odvilo v pedagoški sobi Koroškega pokrajinskega muzeja in je za vse obiskovalce brezplačno. 

Spored v petek, 28. julija 2023

Ob 20. uri vas čaka akustični nastop skupine Interferenzza. Ta bo potekal v mestni kavarni ARS CAFE.

Spored v soboto, 29. julija 2023

Vas čaka ZEBRA filmski festival 2023 in ZEBRA med zvezdami 2023.

Spored v nedeljo, 30. julija 2023

Ob 15. uri vabljeni na Srečanje godcev samoukov, sledila bo veselica z Ansamblom Banovšek. Godci lepo vabljeni, da se predstavite in zaigrate. Prijave možne pol ure pred pričetkom in sicer od 14.30 ure dalje. Vabi vas Kulturno društvo Razbor. Več o dogodku lahko preberete TUKAJ.

Lepo vabljeni torej na katerega izmed dogodkov, zagotovo se boste imeli lepo!

Dogodki

Poletje v mestu prinaša v Slovenj Gradec tudi ta konec tedna pestro dogajanje, ki ga ne gre zamuditi. Vabljeni.