SB Slovenj Gradec ponovno poziva paciente, da podajajo resnične podatke v zvezi z zdravstvenim stanjem

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec je ponovno pozvala vse njihove paciente, da dosledno upoštevajo navodila zdravstvenega osebja ter njihovim zaposlenim podajajo resnične informacije glede njihovega zdravstvenega stanja, kar pomembno vpliva na zajezitev bolezni COVID-19.
bolnica SG

“Skrb za vašo varnost je naša najpomembnejša naloga, zato zaposleni v SB Slovenj Gradec izvajamo vse potrebne preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe. Paciente prosimo, da spoštujejo preventivne ukrepe in navodila, ter jih opozarjamo na pomembnost podajanja vseh potrebnih in resničnih informacij v zvezi s svojim zdravstvenim stanjem, kar pomembno vpliva na zajezitev bolezni COVID-19,” so sporočili iz SB Slovenj Gradec.

Pacienti so dolžni dati pristojnemu zdravniku in drugim pristojnim zdravstvenim (so)delavcem vse potrebne in resnične informacije v zvezi s svojim zdravstvenim stanjem (54. člen Zakona o pacientovih pravicah), so opozorili.

Za kršitev ukrepa osamitve ali ukrepa karantene je določena globa v višini 400 do 4000 evrov (57. člen Zakona o nalezljivih boleznih), dodajajo v SB Slovenj Gradec.

V primeru kršitve predpisov ali odredb, s katerimi pristojni organ odredi pregled, razkuženje, izločitev bolnikov ali kakšne druge ukrepe za zatiranje ali preprečevanje nalezljivih bolezni pri ljudeh, določa denarno ali zaporno kazen, če kršitelj s svojim ravnanjem povzroči, da se nalezljiva bolezen razširi (177. člen Kazenskega zakonika).

Preberite tudi: V SB Slovenj Gradec potrdili 9 novih okužb. V UKC Maribor manj hospitaliziranih, več umrlih in Na Koroškem 69 novih okužb. V CUDV Črna narašča število okužb med zaposlenimi

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije