Search
Close this search box.

Na Koroškem 69 novih okužb. V CUDV Črna narašča število okužb med zaposlenimi

V Sloveniji so v torek opravili 7003 teste na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 2139 okužb, na Koroškem so nove okužbe potrdili v enajstih občinah.

Na Koroškem so največ novih okužb potrdili v Slovenj Gradcu in na Ravnah na Koroškem, kjer so jih zabeležili po 13. Eno manj, 12 so jih potrdili v Dravogradu, na Prevaljah 8, na Muti, v Radljah ob Dravi, Mislinji in v Podvelki po 4, v Črni na Koroškem 3, v Vuzenici in Mežici pa po 2.

Število potrjenih primerov Covid-19 po statističnih regijah bivanja, 7-dnevno povprečje, 2. 12. 2020 – 08. 12. 2020:

“Po podatkih NIJZ imamo danes 12 novih okužb z SARS-CoV-2 v naši občini. Dobra novica je, da je število aktivnih okužb (14 dnevna incidenca) 132, kar je dobro. Stanje v DSO Črneče je stabilno in brez novih okužb. Spoštujmo ukrepe za dobrobit vseh nas. Na pravi poti smo. Hvala vam,” je preko Facebooka sporočil podžupan Dravograda Anton Preksavec.

V Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem, kjer so v začetku tedna imeli potrjenih 23 okužb, 16 pri uporabnikih in 7 pri zaposlenih, se je število okužb med zaposlenimi še povečalo. Kot je preko Facebooka sporočila direktorica Dalja Pečovnik, imajo po zadnjih podatkih potrjenih 13 okužb med zaposlenimi ter 16 pri uporabnikih.

Pri tem naj še omenimo, da postaja Posavje glavno žarišče okužb z novim koronavirusom v državi, saj so v tej regiji v zadnjih 14 dneh zabeležili največ primerov okužb na 100.000 prebivalcev, in sicer 1447. V Občini Krško pa so imeli v torek 55 novih primerov okužb, že četrti teden zapored pa kaže tudi na povečano število potrjeno okuženih.

Preberite tudi: SB Slovenj Gradec ponovno poziva paciente, da podajajo resnične podatke v zvezi z zdravstvenim stanjem

Vir: Sledilnik covid-19, STA, Vlada RS, Facebook

V Sloveniji so v torek opravili 7003 teste na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 2139 okužb, na Koroškem so nove okužbe potrdili v enajstih občinah.