SB Slovenj Gradec podarili otroški baterijski avtomobil BMW in poganjalec Škoda (FOTO)

Od torka, 14. maja 2019, se Splošna bolnišnica Slovenj Gradec ponaša z novo pridobitvijo za najmlajše. V dar so, na pobudo zakoncev Čarman, namreč prejeli otroški baterijski avtomobilček in poganjalček, ki bosta namenjena otrokom Oddelka za pediatrijo.
FOTO: SB Slovenj Gradecc

Od torka, 14. maja 2019, se Splošna bolnišnica Slovenj Gradec ponaša z novo pridobitvijo za najmlajše. V dar so, na pobudo zakoncev Čarman, namreč prejeli otroški baterijski avtomobilček in poganjalček.

Kot so zapisali na Facebook strani slovenjgraške bolnice, je včeraj, 14. maja, v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec potekala prisrčna donacija otroškega baterijskega avtomobilčka BMW in poganjalčka Škoda, namenjena otrokom Oddelka za pediatrijo.

Avtomobila sta svojemu namenu predala junaka 3. nadstropja in mini borca, Nia Hutinec in Anže Žvegler. Njima ob bok pa je stopil paraolimpijski plavalec Darko Đurić, borbena duša, ki ne pozna ovir.

FOTO: SB Slovenj Gradec

Ideja o avtomobilčkih se je porodila zakonskemu paru Valeriji in Ivu Čarman, slednji je zaslovel kot tisti udeleženec olimpijskih iger, ki je na svojih smučeh na slavnostnem odprtju iger v Sarajevu na stadion leta 1984 prinesel olimpijsko baklo. Skupaj pa Čarmanova, v sklopu obiska Miklavža, obiskujeta zadnjih 20 let tudi Hematoonkološki oddelek pediatrične klinike v Ljubljani, kjer se zdravijo otroci oboleli za rakom. Ivo se pojavlja v vlogi Miklavža, njegova žena pa kot spremljevalka in opazovalka borcev, ki se zdravijo na oddelku.

Včeraj pa so na njuno pobudo otrokom Oddelka za pediatrijo v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec v uporabo predali tudi poganjalček Škoda, darilo podjetja Škoda Slovenije, ki je bil edini, vendar so se odločili, da bo tudi ta namenjen otrokom slovenjgraške bolnišnice, so še zapisali v sporočilu za javnost, na strani bolnišnice Slovenj Gradec.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije