S turističnimi boni na Peco na tovste grumpe in kločeve nudlne

V letošnji sezoni vas z mnogimi novostmi in pestro ponudbo pričakujejo tudi na Peci. Na eni iz med najbolj priljubljenih planinskih postojank pri nas, vas bosta odprtih rok sprejela "nova-stara" oskrbnika Roman in Andreja Abraham, ki sta se po šestih letih spet vrnila na Peco, kjer je prav tako kot v ostalih planinskih kočah pri nas možno koristiti turistične bone.
Peca

Ena od glavnih novosti na gori, kjer trdno spi kralj Matjaž, je zagotovo prenovljen planinski dom, katerega lastnik je Planinsko društvo Mežica na čelu s predsednikom Andrejem Mlinarjem, ki je za naš medij povedal, da so v zadnjih mesecih prenovili jedilnico, sanitarije in kopalnico. Zmontirali novo toplotno črpalko in v sobe namestili nove radiatorje.

Izpostavil je, da se, kljub temu da v državi še vedno veljajo omejitve zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa, veselijo poletne sezone, čeprav ne bo enaka prejšnjim. “Vse ljubitelje gora vabimo, da nas v naslednjih mesecih obiščete v čim večjem številu, pridete pogledat novo podobo planinskega doma, poskusit okusno hrano in uživat na plaži.”

Pri tem je Mlinar poudaril, da upoštevajo vsa navodila NIJZ glede novega koronavirusa, tako v kuhinji kot v vseh ostalih prostorih v planinskem domu, kjer lahko obiskovalci plačate nočitev z zajtrkom kar s turističnimi boni, tudi če se boste odločili na Peci prespati zgolj eno noč.

Za vse dodatne informacije in rezervacije lahko pokličete gospoda Romana Abrahama na tel. številko 041 761 979.

Preberite tudi: Koriščenje bonov tudi v planinskih kočah

Za konec je Mlinar še omenil, da sta oskrbnika razširila tudi nabor jedi, osredotočila sta se predvsem na domačo “Koroško košto.” Tako boste lahko v objemu gora in svežem zraku uživali tudi v odlični kulinariki in domači hrani. Prijazno osebje vam bo z veseljem postreglo zos pa flike, tovste grumpe in ržen kruh, v ponudbi pa imajo tudi kločeve nudlne, ajdove žgance s kislim mlekom, Matjažev krožnik, štrudl, različne enolončnice …”

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.