S spremembo do jasnejših določb uredbe o delovni uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela za javne uslužbence

Vlada je na današnji dopisni seji spremenila uredbo o delovni uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela za javne uslužbence. Uredba po novem jasno določa, v kakšnem odstotku od osnovne plače se lahko izplača delovna uspešnost zaradi nalog, ki so opravljene v povečanem obsegu tako pri opravljanju rednih nalog ali projekta.
money-167733_960_720

Spremenjena uredba o delovni uspešnosti z naslova povečanega obsega dela za javne uslužbence “jasno določa, v kakšnem odstotku od osnovne plače se lahko izplača delovna uspešnost zaradi nalog, ki so opravljene v povečanem obsegu tako pri opravljanju rednih nalog ali projekta, načrtovanega v okviru sprejetega finančnega načrta uporabnika proračuna, kot pri opravljanju nalog iz naslova posebnega projekta, ki ga določi vlada”, so sporočili po dopisni seji.

Praksa je po navedbah vlade pokazala, da so delodajalci v javnem sektorju različno razumeli določbe uredbe. Zato spremenjena uredba natančno določa, “da je z naslova rednih nalog ali projekta dopustno prejeti največ 20 odstotkov delovne uspešnosti, z naslova sredstev posebnega vladnega projekta pa največ 30 odstotkov delovne uspešnosti, pri čemer se obe izplačili medsebojno ne izključujeta”. Najvišje možno izplačilo iz obeh naslovov torej znaša 50 odstotkov osnovne plače javnega uslužbenca.

Sprememba vključuje tudi izenačitev direktorjev s preostalimi javnimi uslužbenci glede najvišjega možnega odstotka delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela. Izenačitev velja tako glede opravljanja rednih nalog delodajalca kot tudi glede opravljanja nalog, ki so vezane na izvajanje posebnega vladnega projekta, so še pojasnili na vladi.

Preberi še:  V torek v Sloveniji potrdili 1850 novih okužb

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun