Search
Close this search box.

S prireditvijo obeležili uspešnih 20 let delovanja MOCIS-a in pripravili Parado učenja

Preteklo sredo so v štirinajstih v krajih po Sloveniji pripravili Parado učenja. V Slovenj Gradcu je potekala v atriju Dvorca Rotenturn. Letošnja Parada učenja, ki se je odvila v okviru Tednov vseživljenjskega učenja je zaradi ukrepov proti širjenju koronavirusa, potekala v manjšem obsegu in tudi na drugi lokaciji, program pa so izvedli učeči se odrasli iz lokalnega okolja. V Kulturnem domu so pripravili tudi Proslavo ob 20-letnici delovanja MOCIS-a.

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja 2020 se je v Slovenj Gradcu v sredo odvijala Parada učenja – Dan učečih se skupnosti. Cilj parade učenja je, da bi prebivalci čim bolje spoznali vse, ki v lokalnem okolju ponujajo različne oblike izobraževanj.

Na 20-ih stojnicah je 20 partnerjev MOCIS-ove koordinacijske mreže Tedna vseživljenjskega učenja predstavljalo svoje dejavnosti in aktivnosti povezane z vseživljenjskim učenjem. Za uvod je poskrbel Jože Praper na kitari, nato so zbrane nagovorili Sonja Lakovšek, direktorica MOCIS-a, Tilen Klugler, župan Mestne občine Slovenj Gradec, mag. Zvonka Pangerc Pahernik, vodja Središča za promocijo in informiranje. V VVZ Slovenj Gradec so poskrbeli za petje in ples, Sabina Zorjan pa za literarni prispevek. V programu je sodelovala tudi glasbena šola E-nota, Literarno društvo utrip zgornje Drave z Bernardo Jerič, za glasbeni vložek sta poskrbeli še Tina Banfro in Ana Dušica. Zapel je tudi Zborček Večgeneracijskega centra Andeški hram.

Parada učenja v Slovenj Gradcu:

V Kulturnem domu Slovenj Gradec so pripravili še Proslavo ob 20-letnici MOCIS-a. Ob tej priložnosti je slovenjgraški župan Klugler povedal: “MOCIS center je javni zavod, ki ga je leta 2000 ustanovila Mestna občina Slovenj Gradec. Sprva je bil ustanovljen za izobraževanje odraslih, kar je še danes njihova primarna dejavnost. Poleg tega pa izvajajo še programe za pridobitev poklicne in strokovne izobrazbe, jezikovne tečaje, računalniške tečaje, tečaje slovenščine za tujce, strokovne tečaje in usposabljanja, tečaje za prosti čas, nacionalne poklicne kvalifikacije itd. Skupek vseh dejavnosti daje težnost zavodu in tako velja za enega izmed najbolj pomembnih zavodov v naši občini,” ter dodal: “Na tem mestu bi še enkrat rad čestital obema dosedanjima direktoricama, kot sedanji direktorici in celotnemu aktivu zaposlenih, ki zelo dobro izvajajo svoje poslanstvo v zavodu. Verjamem, da bo tako ostalo tudi v prihodnosti.”

Proslava ob 20-letnici MOCIS-a:

Preberite še: MOCIS v 20-ih letih delovanja v svoje programe vključil že 20 tisoč uporabnikov

VIR: MOCIS, FB Tilen Klugler

Dogodki