Search
Close this search box.

MOCIS v 20-ih letih delovanja v svoje programe vključil že 20 tisoč uporabnikov

V sklopu praznovanja 20. obletnice javnega zavoda MOCIS je v Slovenj Gradcu potekala novinarska konferenca, ob priložnosti katere Sonja Lakovšek, direktorica zavoda pove, da so pred 20-imi leti, na 1. april, začeli skromno, z nekaj programi in nekaj uporabniki. In če se je takrat vse skupaj slišalo kot prvoaprilska šala, je danes, 20 let kasneje jasno, da se je MOCIS pozicioniral kot pomembna institucija, sloneč na sodobnih pristopih, človeškem dostojanstvu, opolnomočenju in motivaciji, pri čemer so v izobraževalne, svetovalne in druge medgeneracijske programe vključili že 20.000 uporabnikov. 

Da je uspeh JZ odvisen tudi od posluha lokalne skupnosti in njenih odločevalcev, pa je na novinarski konferenci izpostavil tudi župan MOSG, Tilen Klugler ter ob tem poudaril družbeno koristnost, ki jo ima lokalna skupnost prav zaradi delovanja Mocisa. “MOCIS je v našem okolju nujno potreben in ga bomo podpirali tudi v prihodnje”, je sklenil misel podpore župan MOSG.

Izvemo še, da bodo 20 let delovanja JZ MOCIS obeležili na različne načine, začenši s Tednom vseživljenskega življenja, v sklopu katerega bodo v KD Slovenj Gradec, skupaj z ambasadorjem Cirilom Horjakom, pripravili interaktivno predstavo InterMocis. V novembru sledi še izid zbornika in dveh kratkih filmov, ki bodo tako kot vse Mocisove aktivnosti ponazarjali pomen učenja kot gibalo napredka tako za posameznika kot in družbo.

 

Dogodki