Search
Close this search box.

Rožen razkril nova podžupana Raven na Koroškem (VIDEO)

Danes je na Ravnah potekala novinarska konferenca župana Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaža Rožena, na kateri je novinarje seznanil s sklepi 1. redne (konstitutivne) seje Občinskega sveta Občine Ravne na Koroškem v mandatu 2022-2026 in sporočil odločitev glede imenovanja novih podžupanov.

Župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen je v skladu z določili statuta občine po konstituiranju občinskega sveta imenoval podžupana občine. Do sedaj sta bila podžupana Aljaž Verhovnik in Igor Oder.

Da se Verhovnik, ki je mandatu 2022-2026 najmlajši izvoljeni občinski svetnik, poslavlja z mesta podžupana je bilo znano že takoj po seji, ko je na družbenem omrežju Facebook zapisal: “Zame je bilo to obdobje pridobivanja pomembnih življenjskih izkušenj, funkcijo podžupana pa sem opravljal s ponosom in z velikim veseljem. Veseli me, da sem lahko kot podžupan pripomogel k razvoju naše lokalne skupnosti. Mojim naslednikom na tem mestu želim uspešno delo.”

Danes pa je Rožen razkril, da bosta funkcijo podžupana naslednja štiri leta na Ravnah na Koroškem opravljala Peter Stočko (Lista Rožen) in Andrej Erjavec (Socialni demokrati).

Peter Stočko in Andrej Erjavec, podžupana Občine Ravne na Koroškem za mandatno obdobje 2022-2026

Kot sta povedala na tiskovni konferenci, se bosta oba borila za dobro občank in občanov, področij dela si za enkrat še nista razdelila, oba pa se veselita izzivov, ki so pred njima. Več pa v videu:

V sredo, 7. 12. 2022, so bili na 1. redni (konstitutivni) seji Občinskega sveta Občine Ravne na Koroškem v mandatu 2022-2026 potrjeni mandati članov Občinskega sveta Občine Ravne na Koroškem in mandat župana Občine Ravne na Koroškem 2022-2026.

  • SOCIALNI DEMOKRATI (6 MANDATOV): Franc BREZNIK, Andrej ERJAVEC, Bojana VERDINEK, Boris ŠTRIKER, Nevenka ŠIMENC, Damjan ZIH;
  • SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA (5 MANDATOV): Aleš LOGAR, Sabina RANC, Tomaž SEDAR, Darja JAVORNIK, Boris KAJŽER;
  • GIBANJE SVOBODA (3 MANDATI): Metka PEŠL ŠATER, Katja VRAVNIK, Ivan ŠKRATEK;
  • NOVA SLOVENIJA – KRŠČANSKI DEMOKRATI (1 MANDAT):
  • Mojca ERJAVEC.

Konstitutivno sejo je vodil najstarejši novoizvoljeni svetnik Peter Prikeržnik, ki je uvodoma izpostavil željo po dobrem sodelovanju in slogi.

Stari novi župan dr. Tomaž Rožen, ki na nedavnih volitvah ni imel protikandidata in občino uspešno vodi že od leta 2006, je tudi slovesno zaprisegel, da bo svojo dolžnost opravljal v skladu s pravnim redom države in občine Ravne, in da bo pri izvajanju svojega položaja ravna vestno in odgovorno ter v korist in za blaginjo občanov.

V nagovoru predstavnikom najvišjega organa občine je čestital vsem novoizvoljenim svetnicam in svetnikom, da so prevzeli to odgovorno nalogo in dodal, da se veseli tvornega sodelovanja z vsemi. Med pomembnimi cilji svojega dela je izpostavil iskanje najboljših rešitev za njihovo lokalno skupnost, vpeto v izzive tega časa, iskanje pozitivnih rešitev na pobude občank in občanov, ki so najpomembnejše gibalo vseh odločitev ter skrb za rast in razvoj na vseh področjih.

Med drugim je poudaril: »Verjamem, da bomo s skupnimi močmi znali v naše sodelovanje na podlagi demokratičnosti vkomponirati tako izkušnje kot svežo energijo, v dobrobit naših občanov in prihodnosti razvoja naše občine. Sprejete strategije, kot so Ravne 2030, Strategija turizma in druge, lahko skupaj modeliramo, na izzive pa vsekakor želimo odgovarjati strateško in konkretno.«

VIR: Ravne.si

Dogodki

Danes je na Ravnah potekala novinarska konferenca župana Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaža Rožena, na kateri je novinarje seznanil s sklepi 1. redne (konstitutivne) seje Občinskega sveta Občine Ravne na Koroškem v mandatu 2022-2026 in sporočil odločitev glede imenovanja novih podžupanov.