Rimski vrelec to poletje vabi s športnimi igrišči, lokalno ponudbo in pestrim poletnim dogajanjem

Z letošnjo pomladno/poletno sezono so se na Rimskem vrelcu odprla nova športna igrišča za tenis, odbojko na mivki in padel, domačini in obiskovalci pa se lahko ustavijo v novi kavarni, kjer so med drugim na voljo tudi lokalno pridelane pijače in prigrizki. Za popestritev dogajanja bodo poskrbeli z razgibanim poletnim programom, ki vključuje športne dogodke za staro in mlado, glasbene prireditve z lokalnimi izvajalci, pa tudi dogodke in delavnice za otroke.

Poletje na Rimskem vrelcu bo športno in glasbeno obarvano. Poleg jeseni odprte kavarne, so spomladi zaživela nova športna igrišča za tenis, padel in odbojko na mivki, v kratkem pa bodo ponudbo dopolnili še s piknik kotičkom in otroškim igriščem. Vse skupaj bo to poletje začinjeno še s pestro paleto dogodkov.

Sezono glasbenih chill out večerov bo ta petek, 2. junija 2023, ob 20. uri otvoril Dejan Dimec Dimme z akustičnim koncertom, kjer bo v prijetnem ambientu ob potočku pod kavarno premierno predstavil svoj nov izštekan in ravno prav odštekan solo akustičen program.

Dejan Dimec Dimme

Konec junija, v soboto, 24. 6. 2023, ob 20. uri vas bosta s svojim aranžmajem na saksofonu in klavirju razvajala še Grega Šteharnik in Luka Krof, ki sta pripravila glasbeno potovanje od zlate dobe slovenske popevke pa vse do rocka.

Grega Šteharnik in Luka Krof

Športno sezono so na Rimskem vrelcu v začetku maja že otvorili s tenis turnirjem mešanih dvojic, za začetek odbojkarske sezone pa se bo 3. junija 2023 od 10. ure naprej odvijal beach volley turnir mešanih ekip, kjer se bodo pomerili člani klubov OK Fužinar in OK Prevalje.

Tudi za ljubitelje padla bo poskrbljeno in sicer bo 17. junija 2023 ob 10. uri Rimski vrelec v sodelovanju s Padel zvezo Slovenije organiziral drugega v seriji turnirjev »Slovenija padel tour«. Glede na to, da se je na Koroškem že našlo precej navdušencev za ta relativno nov šport, vabijo vse, ki želijo zastopati naše barve na padel turnirju, da se pridružijo padel ekipi Rimski vrelec.

Niso pa pozabili niti na otroke, ki se bodo v soboto, 10. junija 2023 ob 10 uri lahko najprej umetniško udejstvovali in ustvarjali iz naravnih materialov na delavnicah v organizaciji Čukovega sveta, ob 11. uri pa jih bo obiskal čarodej Jole Cole, ki jim je pripravil smešno, zabavno, interaktivno predstavo polno čarovnije in čarovniških trikov.

Za popoln užitek ob dogajanju to poletje na Rimskem vrelcu seveda ne bodo manjkali odlični poletni koktejli in spritzi, izbrana vrhunska vina slovenskih vinarjev in seveda hladno pivo. Obiskovalci se bodo lahko okrepčali tudi z osvežilnimi pijačami lokalnih pridelovalcev, kot so eko Dvornikov jabolčni sok in domač ledeni čaj s kmetije Hudobnik. Sladkosnedi se bodo najbolj razveselili okusnih svežih tortic, najmlajši pa seveda sladoleda.