Search
Close this search box.

Rimski vrelec: prodaja zopet padla v vodo, objavljen že šesti razpis

Občina Ravne na Koroškem se je odločila, da kompleksa Rimski vrelec v Kotljah ne bo prodala slovenjgraškemu podjetju IIG-SL, edinemu ponudniku za nakup. Ponudba namreč ni ustrezala razpisnim pogojem z vidika rabe, ki jo omogoča prostorski načrt, danes poroča Večer. Je pa občina ta teden objavila nov razpis.

Kot je za Večer povedal ravenski župan Tomaž Rožen, so v novem razpisu nekoliko spremenili pogoje. Ponudbe kupcev pričakujejo najpozneje do 20. aprila. Pojasnil je, da so se za ponovno objavo razpisa odločili, ker je interes izrazil eden od preteklih ponudnikov, ki pa naj bi se zdaj odločil za oddajo ponudbe oz. nakup Rimskega vrelca.

Slovenjgraško podjetje IIG-SL, ki se ukvarja z razvojem in investiranjem, je za kompleks ponudilo 407.952 evrov, medtem ko je bila izhodiščna cena določena v višini 300.000 evrov brez davka.

Šlo je za že peti razpis za Rimski vrelec v zadnjih desetih letih. Tudi na prejšnjem, objavljenem oktobra lani, je bila izklicna cena 300.000 evrov, prav toliko pa je takrat znašala ponujena kupnina v dveh ponudbah, ki sta izmed štirih oddanih ustrezali pogojem razpisa. Vendar občina na koncu zaradi nekaterih pravnih nejasnosti ni izbrala nobene.

Kompleks Rimski vrelec v Kotljah zajema 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, zelenimi površinami, parkiriščem ter vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode. Čeprav leži na privlačni lokaciji ob vznožju Uršlje gore, že dlje časa propada, gostinski del je zaprt od leta 2002. Občina želi kompleks prodati nekomu, ki bi predvsem vzpostavil in razvijal turistično dejavnost.

Dogodki