Search
Close this search box.

Rimski vrelec piše novo zgodbo na Koroškem: Kislo vodo lahko natočite na fontani, sledi odprtje kavarne in igrišč (VIDEO in FOTO)

Na območju Rimskega vrelca v Kotljah je danes potekalo uradno odprtje nove fontane s kotuljsko slatino, športnih igrišč ter kavarne Rimski vrelec. Tako igrišča kot kavarna bodo vrata za obiskovalce odprli oktobra. Po kislo vodo pa se lahko odpravite že danes.

Podjetje Rimski vrelec namreč ob prvi zaključeni fazi izmed treh načrtovanih v projektu revitalizacije turističnega območja, ki je dolga leta samevalo in propadalo, začenja pisati novo zgodbo na Koroškem. Tako so danes, ob svetovnem dnevu turizma, namenu predali športna igrišča, novo fontane s hotuljsko slatino in kavarno. Napovedujejo pa še gradnjo glamping hišk in butičnega hotela.

VIDEO: Izjava – Lea Kaker in Branko Dervodel

Celotna naložba v oživitev kompleksa je bila dve leti nazaj ocenjena na okoli tri milijone evrov, a se je medtem projekt zaradi širše znanih razmer podražil, končna številka bo znana ob zaključku projekta.

VIDEO: Izjava – župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen

Za vlaganji v Rimski vrelec stojita investitorja Marjana Kaker in Branko Dervodel, ki sta se danes na Rimskem vrelcu srečala z lokalnimi dobavitelji, lokalnimi turističnimi ponudniki, predstavniki občin, izobraževalnih in drugih javnih inštitucij, poslovnimi partnerji, lokalnimi društvi in drugo lokalno javnostjo.

Kot je danes dejal Dervodel, je kisla voda od včeraj naprej za vse dostopna na fontani, kjer jo lahko natočite kadarkoli. Ni zaprta, voda po njegovih besedah teče neprestano. Lea Kaker pa je izpostavila, da načrtujejo, da bo glamping postavljen nekje do leta 2023. Gradili pa bodo tudi butični hotel s petindvajsetimi sobami.

Uspešno zaključene prve faze projekta na Rimskem vrelcu pa sta se razveselila tudi ravenski župan dr. Tomaž Rožen in direktor ZKŠTM Ravne na Koroškem Dejan Pandel. Slednji je napovedal tudi sodelovanje in povezovanje ter organizacijo tečaja padel tenisa, ki je novost na Koroškem. Župan pa je med drugim dejal, da je za občino to vesel in velik dogodek.

VIDEO: Izjava – Direktor ZKŠTM Ravne na Koroškem Dejan Pandel

FOTOGALERIJA

Dogodki