Resni.ca predstavlja kandidate in napoveduje prizadevanja za ukinitev vseh covidnih ukrepov

Pred več kot letom dni ustanovljena stranka Resni.ca je prek spletne strani predstavila prve kandidate za spomladanske državnozborske volitve. Na listi, ki jo bodo še dopolnjevali, je za zdaj 31 kandidatov. Stranka med drugim napoveduje prizadevanja za ukinitev vseh covidnih ukrepov, znižanje davkov ter zvišanje plač in pokojnin.

“Našo kandidatno listo sestavljajo dobrovoljni, pošteni in iskreni kandidati in kandidatke, ki so jih predlagali ljudje iz lokalnega okolja. Gre za zaupanja vredne posameznike, kar dokazujemo tudi s tem, da smo prva stranka v zgodovini Slovenije, kjer je za kandidaturo potrebno potrdilo o nekaznovanosti,” so sporočili iz stranke Resni.ca.

Kandidatno listo bodo še dopolnjevali. Na njej trenutno še ni predsednika stranke Zorana Stevanovića, so pa v stranki za STA potrdili, da bo vsekakor kandidiral, in sicer v volilnem okraju Jesenice.

Med že znanimi kandidati pa je tudi Gregor Aberšek, ki bo kandidiral v volilnem okraju Slovenj Gradec.

Področja, na katerih so po mnenju stranke spremembe najbolj nujne, so strnili v memorandumom. V stranki med drugim navajajo, da se bodo borili, “da izkoreninimo politiko korupcije, ki nam vlada že 30 let”. Prav tako si bodo prizadevali za ukinitev vseh covidnih ukrepov, s čimer bodo, kot navajajo, ljudem za vedno povrnili svobodno življenje.

Zavzemajo se tudi za znižanje davkov in zvišanje plač na račun davkov in prispevkov, prav tako se zavzemajo za ureditev zdravstva “iz državnega v javno”, za zvišanje pokojnin in za bolj vitalno državno upravo. Prav tako je po navedbah stranke potrebno pričeti z zmanjševanjem zunanjega dolga. Cilj stranke je, da bo Slovenija v naslednjih štirih letih postala država zadovoljnih državljanov, poudarjajo v stranki.

Redne državnozborske volitve bodo 24. aprila, danes pa so začeli teči roki za njihovo izvedbo. Tako lahko politične stranke in volivci že predlagajo kandidate za poslance, kandidatne liste pa bo mogoče vlagati do 24. marca.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije